ULTIMA ORA: Au fost depistate cazurile 98 si 99 in Romania. Despre cine este vorba

Numarul pacientilor confirmati cu coronavirus in Romania a ajuns in noaptea de vineri spre sambata la 99. Ne apropiem de scenariul cu numarul 3 pregatit de autoritati.

Sambata la ora 14:00 erau confirmate in total 99 de cazuri de infectare cu coronavirus, din care in Capitala – 31.

Publicitate

Situatia pe judete se prezinta astfel: 12 – Timis, 10 – Hunedoara, 5 – Constanta, 7 – Iasi, 4 – Caras Severin, 4 – Covasna, 3 – Dolj, 2 – Brasov, 2 – Mehedinti, 2 – Mures, 2 – Gorj, 2 – Cluj, 2 – Neamt, 2 – Olt, 1 – Bacau, 1 – Bihor, 1 – Buzau, 1 – Galati, 1 – Maramures, 1 – Prahova, 1 – Suceava, 1 – Vrancea, 1 – Ilfov.

Caz 98, Femeie in varsta de 53 de ani, Constanta, a calatorit in Austria si Germania, medic laborator, confirmata pozitiv, testul a fost lucrat in retea privata

Publicitate

Caz 99, Barbat, 54 ani, Constanta, sot caz 98, testul a fost lucrat tot in retea privata

Cei doi s- au intors in data de 7 martie 2020 din Viena

Citeste si articolul :   Veste buna pentru romani. Anuntul oficial al autoritatilor

Ministerul Sanatatii a precizat ca o parte din masurile pentru scenariul 3 sunt deja aplicate, precizeaza stirileprotv.ro.

Intrarea in scenariul al 3-lea presupunea, in estimarea initiala, „transmiterea sustinuta pe scara larga, cu cresterea presiunii asupra sistemului de ingrijiri de sanatate (101-2000 cazuri)”.
Facem precizarea ca o parte din masurile prevazute pentru Scenariul 3 au fost deja adoptate de autoritati, iar la acest moment nu avem confirmarea faptului ca exista o „transmitere sustinuta pe scara larga” a noului coronavirus (COVID-19).

Tipologia cazurilor de pana in prezent arata o trasabilitate a contactelor persoanelor care sunt confirmate pozitiv cu noul coronavirus. In acest sens, echipele Directiilor de Sanatate Publica desfasoara anchete epidemiologice pentru identificarea tuturor contactilor persoanelor confirmate pozitiv.
Totodata, mentionam faptul ca, fata de previzionarea realizata, pana la acest moment nu au survenit decese in urma infectarii cu noul coronavirus.

Masuri deja adoptate care fac parte din Scenariul 3, inainte de a se intra efectiv in Scenariul 3:

• Masuri de distantare sociala, limitarea contactului dintre persoane.

Citeste si articolul :   1.509 cazuri de COVID-19 si 50 de decese in Romania, in ultimele 24 de ore

• Limitarea activitatilor colective.

• Punerea in aplicare a planului de pregatire pentru pandemie

• Raportarea calatoriilor (ex: istoricul calatoriilor simplificat)

• Implementare de puncte medicale avansate in cadrul unitatilor sanitare.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.