Tratament NOU impotriva noului coronavirus, blocat de 4 zile in Vama Bucuresti. Streinu-Cercel: “Incep sa ma satur de birocratie!”

Dr. Adrian Streinu-Cercel a dezvaluit ca o noua molecula, o noua terapie impotriva coronavirusului, e blocata in Bucuresti de patru zile.

Directorul Institutului National de Boli Infectioase, a declarat ca medicamentul care a obtinut rezultate in alte tari a fost adus de un sponsor roman, dar din motive birocratice, medicamentul a fost blocat la vama din Bucuresti.

“Am folosit, in tratamentul pacientilor cu COVID-19, tot felul de scheme, unele au folosit, altele nu. Dar incercam sa aducem si alte medicamente. De exemplu, de 4 zile sta in vama Bucuresti o molecula pe care nu o putem scoate de acolo din tot felul de considerente de tip birocratic.

Intr-o astfel de situatie, toata lumea ar trebui sa puna pixul pe hartie si sa intrebe unde trebuie sa semnez. Aceasta molecula este un medicament impotriva noului coronavirus. A fost folosita in partea de est a planetei si urmeaza sa o incercam si noi. Sper ca in cateva zile sa ajunga si la noi in spital, cu toate actele in regula”. N-are autorizatie de punere pe piata nici partiala, nici definitiva, asta inseamna ca tu doctor daca o folosesti si se intampla ceva cu pacientul, adica se prapadeste, mai pe romaneste, poate sa vina oricine sa te acuze ca ai folosit o molecula care nu este inregistrata in mod oficial pe teritoriul tarii.

Citeste si articolul :   Cum va fi vremea in weekend. ANM anunta schimbari radicale

Pentru asta trebuie semnatura, pentru ca este acces la molecule salvatoare de viata, si exista legislatie pentru asa ceva. Ei, si noi stam si taraganam cu aceasta legislatie. a spus Adrian Streinu-Cercel, la Antena3.