Cum sa mananci in functie de zodie

Crezi in astrologie? Semnul zodiacal iti determina caracterul, succesul la locul de munca, daca vei avea o relatie romantica sau probleme de relatie. In plus, semnul tau zodiacal iti dicteaza gusturile in ceea ce privesc alegerile alimentare si ce este bun si rau de mancat.  Semnul zodiacal determina calitatea si cantitatea alimentelor pe care le consumati. Te-ai intrebat vreodata de ce preferi niste legume, fructe, pizza, in timp ce oamenii din jurul tau se concentreaza asupra altora? De fapt, semnul zodiacal are un impact urias asupra acestor alegeri, nivelul de afectiune pentru o anumita bucatarie si obiceiurile noastre alimentare. Culori si texturi alimentare.

Un studiu realizat de foodpanda, o companie internationala, in colaborare cu psihologi din Europa Centrala si de Est, a identificat caracteristicile semnului zodiacal si legatura acestuia cu obiceiurile alimentare.

Berbec

Sunt curajosi si cinstiti si pot fi adesea judecati ca oameni insensibili, dar acest lucru este gresit. Cand mancati cu un reprezentant al zodiei Berbec, nu faceti greseala de a-l distrage cu afacerile secundare. Nu puteti gresi daca aduceti subiectul vinurilor si mancarii bune. Berbecul prefera alimentele rosii, verzi si orice picant.

Mananca: orez brun, banane, sucuri de fructe, masline, rosii, ceapa, salata, conopida, castraveti, spanac, ridichi, broccoli, fasole, linte, dovleac, nuci, smochine, caise uscate, usturoi si mustar.

Publicitate

Evitati: sare si alcool.

Taur

Taurul este rezistent, persistent, pasionat si disciplinat. Reprezentantii acestui semn zodiacal sunt partiali luxului. Acestia  acorda prioritate celor mai bune produse alimentare care pot fi gasite in magazin, iar in restaurante pun accentul pe risotto cu trufe negre, stridii, homari, servit cu sampanie scumpa.

Citeste si articolul :   In iunie 2022, 4 zodii vor experimenta schimbari pozitive in viata lor

Mananca: afine, sparanghel, sfecla, conopida, castraveti, spanac, ceapa, ridichi, dovleac.

Evitati: alimente bogate si grele si cantitati excesive de carbohidrati.

Gemeni

Reprezentantii acestui semn zodiacal sunt rebeli neinfricati, creativi, amuzanti. Ador calatoriile si experientele noi. Ador tot felul de alimente de culoare  galbena, verde, portocaliu. Ele evidentiaza bucataria exotica – marocana si caraibiana.

Mananca: prune, portocale, grapefruit, suc de struguri, stafide, mere, salata, conopida, spanac, morcovi, telina.

Evitati: cafea, legume radacinoase (cum ar fi cartofi si ridichi).

Rac

Racul  este unul dintre cele mai sensibile si emotionale semne. Le place sa se simta protejati si prefera confortul in casa. Accentueaza aromele usoare si textura cremoasa. Bucataria franceza, in special gatita acasa, este cea mai potrivita pentru ei.

Mananca: grau, secara cu cereale integrale, orez, ovaz, fructe, banane, tocanite, broccoli, varza, conopida, rosii, sfecla, dovleac, castraveti, fasole si zahar natural.

Evitati: alimente grase, sare, dulciuri si zahar rafinat

Leu

Leul este unul dintre cele mai ciudate semne zodiacale. Le place sa comande si sa aiba totul in mainile lor. Pot fi extrem de aroganti, dar sunt si foarte amuzanti. Datorita planetei lor de conducere – Soarele, prefera culorile aprinse – portocaliu, galben, rosu. O masa potrivita este un amestec de piure de cartofi sau pui picant cu mult piper rosu.

Publicitate

Mananca: cereale integrale, orez, citrice, mere, piersici, cartofi, morcovi, ridichi.

Citeste si articolul :   Horoscopul fericirii : Ce aduce fericirea si bucuria diferitelor semne ale zodiacului?

Evitati: produse lactate.

Fecioara

Fecioarele sunt analitice, practice, perfectioniste.  Inainte de a lua orice decizie, cantariti argumentele pro si contra foarte atent. Din reprezentantii zodiei Fecioara,ies  cei mai buni bucatari. Cu toate acestea, nu le place sa experimenteze si se bazeaza pe produse cunoscute. Meniul lor contine arome proaspete.

Mananca: cereale integrale , ovaz, salate de fructe, sucuri de fructe, suc de lamaie, supe, ceaiuri si migdale.

Evitati: Alimente grele si ciocolata.

Balanta

Oamenii nascuti sub acest  semn zodiacal  sunt inteligenti si creativi. Iubitori de dragoste si vise. Se poate desprinde de lume si poate trai in imaginatia sa pana la urmatoarea chemare. Prefera vinul rosu, branza si alimentele cu multe condimente.

Mananca: mere, struguri, capsuni, stafide, tocanite, spanac, rosii, branza, nuci si migdale.

Evitati: bauturile spirtoase  si bauturile carbogazoase.

Scorpion

Reprezentanti cu o pasiune imensa si energie . Personalitati extrem de puternice. Au o legatura speciala cu mancarea pe care o consuma. Sunt atrasi de calmar intr-un sos negru,  gem de afine si sufle de ciocolata.

Mananca: nuca de cocos, conopida, ceapa, ridichi, rosii, sparanghel, castraveti, sfecla, fructe de mare.

Evitati: alimente grase, sare, dulciuri si zaharuri rafinate.

Sagetator

Condus de foc, acest semn zodiacal este umil, idealist si dornic de noi experiente, iar natura lor aventuroasa le permite sa se bucure de calatorii si sa guste noi arome ale bucatariei indiene sau japoneze. Rata, ficatul de gasca si sushi sunt alimente preferate.

Citeste si articolul :   3 semne zodiacale care sunt considerate cele mai bune sotii

Mananca: cereale, pere, mere, portocale, capsuni, masline, smochine, rata si usturoi.

Evitati: alimente picante si produse de patiserie

Capricornul

Capricornii sunt stabili, practici . Acesti oameni  sunt deseori atrasi de teatru si muzica. Nu experimenteaza niciodata in bucatarie. Nu au abilitati culinare bune. Au un set de 5 feluri de mancare pe care le pot manca si gati.

Mananca: orez, legume condimentate, varza, supe , ceaiuri, arahide, smochine, oua si seminte de in.

Evitati: alimentele grase si grele, produsele lactate si ciocolata.

Varsator

Acesta este cel mai prietenos, empatic, bland si abstract semn. Acestia sunt un plus pentru orice petrecere, deoarece sunt adaptabili  si prefera intrunirile sociale decat sa ramana acasa. Varsatorul prefera meniurile cu diferite texturi, culori si amestecuri. Masa lor ideala consta din legume de sezon, sunca, branza si masline.

Mananca: mere, portocale, pere, legume la aburi, porumb, morcovi, rosii, iaurt pe baza de  soia, nuci, curmale, ghimbir si bare de proteine.

Evitati: zahar rafinat.

Pesti

Reprezentantii acestui semn zodiacal sunt flexibili, adaptabili, dar uneori mistici. Sunt la un nivel spiritual inalt.  Le plac ierburile, fructele de mare frumos prezentate si tortul de branza pentru desert.

Mananca: grau, cereale integrale, orez, ovaz, alge marine, fasole, curmale si zahar natural.

Evitati: cafea, alimente grase, alimente fermentate, sparanghel, sare, dulciuri.

Publicitate

Autor