6 moduri utile de a folosi silicagelul la tine acasa

Orice  persoana stie despre   pungile mici de hartie cu silicagel. Cel mai adesea pot fi gasite in cutii noi de pantofi. Multi oameni elimina aceste pungi sau pur si simplu le lasa in cutii, nestiind pentru ce pot fi folosite.

De fapt, gelul de silice are multe proprietati benefice care pot fi utile in viata de zi cu zi. Iata cateva dintre ele.

Silicagelul  scapa de rugina

Silicagelul absoarbe perfect umezeala, prin urmare este un remediu eficient pentru rugina. Puteti pune cateva pungi de margele de silicagel pe obiecte metalice, cum ar fi o cutie de instrumente, iar  rugina  nu va ajunge la ele.

Elimina mirosurile neplacute

Margelele de silicagel absorb bine mirosurile, previn cresterea bacteriilor si protejeaza impotriva mucegaiului. Ele pot fi lasate in orice containere, pungi, cutii  unde poate aparea un miros neplacut. De exemplu, intr-o geanta cosmetica, geanta de gimnastica sau valiza. Daca hainele din dulap miroas a umezeala, puteti scapa si de aceasta „aroma” cu ajutorul silicagelului.

Ajuta la pastrarea  alimentelor

Gelul de silice poate proteja alimentele de deteriorarea care apare din cauza umiditatii ridicate. Asezati in dulapul unde depozitati alimente (in special alimente uscate, cum ar fi ierburi, condimente, pesmet, biscuiti etc. ) pungi de silicagel. Atunci nu vor absorbi umezeala, nu se vor deteriora si nu vor pierde gustul.

Impiedica decolorarea bijuteriilor

Daca iti place sa porti bijuterii din argint, atunci stii ca se pot estompa si chiar se pot innegri. Silicagelul poate rezolva aceasta problema. Puneti pungi cu silicagel  in cutii cu decoratiuni, iar acestea va vor incanta cu stralucirea si frumusetea lor mult timp.

Ajuta la uscarea dispozitivelor electronice

Multi si-au scapat  dispozitivele electronice in apa  cel putin o data in viata. Orezul este adesea folosit pentru a usca smartphone-urile, tabletele si alte echipamente, dar silicagelul functioneaza mult mai eficient. Adevarat, cateva plicuri nu sunt suficiente. Din fericire, silicagelul este usor de cumparat. Dar nu folositi silicagel zdrobit pentru a usca dispozitivele, deoarece poate lasa zgarieturi. Mai bine luati bilele.

Citeste si articolul :   Postul Pastelui 2021. Cinci lucruri pe care nu trebuie sa le faci in postul Pastelui! Ce traditii trebuie respectate cu sfintenie

Salveaza lamele de deteriorare

Lamele de ras cu deteriorare rapida sunt una dintre cele mai enervante probleme de zi cu zi pentru barbati. Silicagelul poate prelungi durata de viata a lamelor. Gasiti o ceasca de plastic, puneti o cantitate mica de silicagel in ea si depozitati aparatul de ras in ea. Acest lucru va mentine lamele uscate.

Pastrati silicagelul  departe de copii si animale. S-ar putea sa-l inghita accidental. Nu provoaca otravire, dar poate provoca sufocare.

Publicitate

Publicitate

Autor