Cinci remedii eficiente pentru durerile de cap

Cefaleea este uneori complet insuportabila si poate aparea din mai multe motive: din cauza tensiunii si stresului, a migrenelor, a congestiei nazale, a bolilor infectioase etc. Du

1. Bea apa

Hidratarea insuficienta poate duce la dureri de cap. In plus, cercetarile au aratat ca deshidratarea cronica este o cauza frecventa a durerilor de cap tensionate si a migrenelor. Din fericire, s-a demonstrat ca apa potabila amelioreaza simptomele cefaleei la majoritatea persoanelor deshidratate in decurs de 30 de minute pana la trei ore. Pentru a preveni durerile de cap deshidratante, beti suficienta apa pe tot parcursul zilei.

2.Ai nevoie de un somn bun si sanatos.

Tulburarile de somn pot fi daunatoare sanatatii si pot provoca dureri de cap la unele persoane. De exemplu, un studiu a comparat frecventa si severitatea durerilor de cap la cei care dormeau mai putin de sase ore pe noapte si la cei care dormeau mai mult. S-a dovedit ca cei care dormeau mai putin aveau dureri de cap mai frecvente si mai severe. Pentru a reduce probabilitatea de migrene, depuneti eforturi pentru „media aurie”: sapte pana la noua ore de somn pe noapte.

3.Folositi tehnici de relaxare

Tehnicile de relaxare, cum ar fi yoga, meditatia si exercitiile de respiratie, pot fi, de asemenea, utile in tratarea unor dureri de cap, in special a durerilor de cap cluster (adesea prezente ca dureri severe si ascutite in spatele ochiului). De exemplu, asa-numita respiratie ritmica poate ameliora durerea. Si yoga si meditatia ajuta la migrene si dureri de cap tensionate, deoarece relaxeaza corpul si reduc stresul.

Publicitate

4.Schimbati-va dieta

Alimentele care contin fenilalanina si tiramina pot creste frecventa migrenelor. Fenilalanina este un aminoacid care se gaseste in mod obisnuit in indulcitorii artificiali, glutamatul monosodic si in alimentele care contin nitrati. Tiramina este un compus produs prin descompunerea aminoacizilor. Poate fi gasit in alimente afumate sau fermentate, bauturi alcoolice si branzeturi imbatranite.

5.Hidratati-va

Consumul de apa mai mare si reducerea bauturilor deshidratante, cum ar fi alcoolul sau cafeaua, pot ajuta, de asemenea, la prevenirea durerilor de cap. Uneori, cofeina, pe de alta parte, functioneaza bine pentru migrene, dar atunci cand este consumata excesiv, provoaca deshidratare, ceea ce agraveaza afectiunea.

Autor