Alimente care ajuta la scaderea tensiunii arteriale

Fructe de padure

Afinele si capsunile contin antociani, care pot ajuta la reducerea tensiunii arteriale a unei persoane.

Afinele si capsunile contin compusi antioxidanti numiti antociani, un tip de flavonoid.

Banane

Publicitate

Bananele contin mult potasiu, un mineral care joaca un rol vital in gestionarea hipertensiunii. O banana de dimensiuni medii contine aproximativ 422 miligrame de potasiu.

Sfecla

Consumul de suc de sfecla poate reduce tensiunea arteriala pe termen scurt si lung.

Ciocolata neagra

Acest tratament dulce poate scadea tensiunea arteriala. O analiza a 15 studii sugereaza ca ciocolata bogata in cacao reduce tensiunea arteriala la persoanele cu hipertensiune sau prehipertensiune.

Kiwi

O portie zilnica de kiwi poate reduce tensiunea arteriala la persoanele cu niveluri usor crescute, conform rezultatelor unui studiu.

Pepene

Pepenele verde contine un aminoacid numit citrulina, care poate ajuta la gestionarea tensiunii arteriale crescute.

Ovaz

Ovazul contine un tip de fibre numit beta-glucan, care poate reduce nivelul colesterolului din sange. Beta-glucanul poate, de asemenea, sa scada tensiunea arteriala, potrivit unor cercetari.

Citeste si articolul :   Dureri de ceafa fara motiv?

Usturoi

Consumul de usturoi poate creste nivelul de oxid nitric al unei persoane.

Usturoiul este un aliment natural antibiotic si antifungic. Principalul sau ingredient activ, alicina, este adesea responsabil pentru beneficiile asociate sanatatii.

Alimente fermentate

Alimentele fermentate sunt bogate in probiotice, care sunt bacterii benefice care joaca un rol important in mentinerea sanatatii intestinului.

Publicitate

Consumul de probiotice poate avea un efect modest asupra tensiunii arteriale crescute, potrivit unei revizuiri a noua studii.

Rodii

Consumul de 1 cana de suc de rodie zilnic timp de 28 de zile poate reduce tensiunea arteriala crescuta pe termen scurt, potrivit rezultatelor unui studiu din 2012. Cercetatorii au atribuit acest efect continutului de antioxidanti al fructului.

Scortisoara

Scorisoara poate ajuta, de asemenea, la reducerea tensiunii arteriale, cel putin pe termen scurt.

Fistic

Consumul de fistic poate reduce riscul de hipertensiune al unei persoane.

Alimente de evitat

In timp ce unele alimente pot ameliora hipertensiunea, altele pot determina cresteri substantiale ale tensiunii arteriale.

Citeste si articolul :   Ceai de patrunjel pentru curatarea rinichilor

Oamenii pot preveni sau reduce tensiunea arteriala crescuta evitand urmatoarele:

Sare

Sodiul poate creste semnificativ tensiunea arteriala. Conform concluziilor unei revizuiri din 2013, scaderea consumului de sare cu 4,4 grame pe zi a redus substantial tensiunea arteriala sistolica si diastolica.

Cofeina

Cofeina din cafea, ceai, cola si bauturile energizante poate provoca cresteri pe termen scurt ale tensiunii arteriale.

O analiză a cinci studii a constatat ca consumul de pana la 2 cesti de cafea puternica poate creste atat tensiunea arteriala sistolica, cat si cea diastolica timp de 3 ore dupa consum.

Aceste descoperiri nu sugereaza ca cafeaua creste tensiunea arteriala sau riscul de boli cardiovasculare pe termen lung.

Alcool

Consumul de cantitati moderate de vin rosu poate avea unele beneficii pentru sanatate, dar cantitati mai mari de alcool pot provoca cresteri dramatice ale tensiunii arteriale.

Consumul intens de alcool creste, de asemenea, riscurile de insuficienta cardiaca, accident vascular cerebral, cancer si obezitate.

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.