Asistenta medicala Mihaela Anghel, prima persoana vaccinata in Romania, a primit a doua doza a vaccinului anti-Covid

Asistenta medicala Mihaela Anghel de la Institutul National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals” din Bucuresti, prima persoana vaccinata impotriva COVID-19, a primit astazi a doua doza a vaccinului impotriva noului coronavirus.

”E destul de greu, dar avem speranta ca scapam de pandemie. (…) Toti vrem sa ne vaccinam si sa scapam”, a spus tanara, dupa efectuarea rapelului.

Aceasta este asistenta medicala generalista, membra a echipei medicale care, in data de 27 februarie 2020, a preluat primul pacient din Romania confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Prima doza de vaccin i-a fost administrata pe data de  27 decembrie 2020. “Cred ca a fost cea mai mare emotie. Am fost privilegiata ca am fost aleasa sa fiu prima vaccinata din aceasta tara. Nu a durut absolut deloc, este cel mai nedureros vaccin facut pana acum”, spunea ea dupa prima doza de vaccin.

Publicitate

”Nu am stat deloc pe ganduri, cand am auzit ca va veni vaccinul cu siguranta m-am ganbdit ca o sa ma vaccinez, pentru ca n-as vrea ca cei dragi mie sa se imbolnaveasca si totodata nici eu.” – a spus asistenta.

Citeste si articolul :   Vesti triste din Romania: Un ambulantier din Suceava, primul cadru medical din Romania care s-a stins din cauza coronavirus. Mesajul ministrului Sanatatii

Potrivit informatiilor, peste 196.000 de persoane au fost vaccinate impotriva COVID-19 de cand a inceput campania de vaccinare in Romania.

Prima etapa de vaccinare a inceput cu imunizarea angajatilor din spitale, iar de vineri au inceput programarile pentru etapa a doua de vaccinare, in care sunt incluse persoanele cu varsta de peste 65 de ani, bolnavii cronici si angajatii din domenii cheie de activitate.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.