Cine este Mihaela Anghel, prima persoana din Romania care s-a vaccinat impotriva COVID. Primele declaratii

Vaccinarea a inceput in Romania. Prima persoana care a fost vaccinata impotriva COVID-19 este o asistenta medicala de la Institutul National de Boli Infectioase “Matei Bals” din Bucuresti.

Mihaela Anghel este asistenta medicala generalista si are 26 de ani. Tanara face parte din echipa medicala care, la data de 27 februarie a acestui an, a primit primul pacient din Romania confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Asistenta a primit prima doza de vaccin, duminica, la ora 9,00, in aplauzele cadrelor medicale de la Institutul Matei Bals din Capitala.

”Am fost foarte privilegiata ca am fost aleasa sa fiu prima vaccinata din aceasta tara” – a declarat asistenta medicala.

Publicitate

Mihaela Anghel a raspuns la intrebarea daca a stat multa sa se gandeasca inainte de a decide sa se vaccineze.

”Nu am stat deloc pe ganduri, cand am auzit ca va veni vaccinul cu siguranta m-am ganbdit ca o sa ma vaccinez, pentru ca n-as vrea ca cei dragi mie sa se imbolnaveasca si totodata nici eu.” – a spus asistenta.

Totodata, tanara spune ca vaccinul nu doare deloc.

”Nu a durut absolut deloc. Este cel mai nedureros vaccin, pot sa spun, pe care l-am facut pana acum.” – a mai spus Mihaela Anghel.

Mihaela Anghel, mesaj si pentru cei care refuza sa se vaccineze sau nu cred in existenta pandemiei.

“Sa deschida bine ochii si sa vina sa se vaccineze, pentru a putea scapa de aceasta greutate care ne apasa pe toti. Sa nu astepte sa se imbolnaveasca ei sau cei dragi, ca sa isi dea seama ca exista aceasta boala (…) Simt si sper sa fie inceputul si sfarsitul acestei pandemii. Sper din tot sufletul”, a mentionat tanara.

“Suntem si noi afectati de pierderea pacientilor. In toti acesti ani de cand lucrez aici, nu s-a intamplat niciodata sa avem atat atat de multe decese (…) A fost mai greu la inceput, pentru ca nu am putut sta langa familie. A trebuit sa stam izolati (…) A fost un caz destul de grav, un baiat de 33 de ani, care a fost in terapie intensiva cam trei luni si jumatate in spital (…) Ganditi-va ca toti stam imbracati in acel echipament. Cinci-sase ore fara apa, fara aer, numai caldura si transpiratie”, a mai declarat Mihaela..

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.