Profesoara Adriana Bunea s-a stins din viata fulgerator, la 3 zile dupa rapelul cu vaccinul Moderna. Diagnosticul prezumptiv: intoxicatie cu substanta necunoscuta

Adriana Maria Bunea, fostul director al Liceului Teoretic German Friederich Schiller din Oradea, profesoara de fizica, a decedat joi, din cauza unei intoxicatii cu o substanta necunoscuta. Femeia fusese internata in spital luni, 8 martie, la doar cateva ore dupa rapelul cu vaccinul Moderna.

Hadrian Liviu Borcea, sef UPU Oradea, a declarat ca profesoara a decedat din cauza unei intoxicatii cu o substanta necunoscuta.

Cauza definitiva a decesului se va stabili in urma necropisiei.

Hadrian Borcea a subliniat ca echipajul de pe ambulanta a gasit-o pe femeie in coma profunda, acasa.

Publicitate

“Doamna a fost adusa de un echipaj al serviciului de ambulanta la ora 21.30, la 5 ore dupa rapel, dupa spusele familiei. In urma analizelor facute de colegii mei, la momentul prezentarii, a reiesit o acidoza metabolica severa, sugestiva pentru o intoxicatie cu o substanta necunoscuta. S-au facut dialize repetate pentru eliminarea si compensarea acestor probleme, dar, din pacate, joi, la trei zile, pacienta a decedat.

Serviciul de ambulanta a gasit-o in coma profunda, acasa, ca rezultat al unei alterari progresive de cateva zile. Tot ce avem ca informatie vin de la familie, care ne-a spus ca ne-a spus ca de 3, 4 zile – anterior prezentarii la UPU – avea dureri abdominale intense. Cauza oficiala a mortii este o intoxicatie cu o substanta necunoscuta. Astazi se face autopsia medico-legala si speram ca se va stabili cauza definitiva, certa a decesului”, a declarat seful UPU Oradea la Antena 3.

Citeste si articolul :   Revolta in comunitatea din Harlau dupa ce trei fetite s-au inecat in lacul de acumulare. Ce cer oamenii

“In ultimele doua saptamani, a facut de cel putin trei ori criza de fiere”, a declarat sotul profesoarei.

Sotul Adrianei Bunea, Vasile Bunea, a declarat ca in ultimele saptamani, sotia lui s-a simtit rau in mai multe randuri.

“Existau probleme de sanatate, dar erau minore. In ultimele doua saptamani, a facut de cel putin trei ori criza de fiere, dar am pus-o pe seama mancarurilor. Inclusiv in ziua de luni, cand s-a intamplat ce s-a intamplat, de dimineata nu s-a simtit bine, dar pe parcursul zilei si-a revenit, am mers la vaccin si acolo medicii au facut un consult sumar si au spus daca se poate face rapelul, cu toate ca sotia le-a spus ca a avut o criza de fiere, dar ca si-a revenit.

Dupa administrarea primei doze, in ultimele saptamani, se plangea destul de des ca ii este frig, cu toate ca in casa era foarte cald. O cunostinta medicala mi-a spus ca este posibil ca organismul sa fi luptat cu ceva, in acest interval de timp”, a spus Vasile Bunea.

Citeste si articolul :   S-a stins fulgerator la doar 43 de ani: "A facut misto de Corona si de masca. Mai putin in ultimul sau mesaj din spital de acum 3 zile. "

Sotul nu considera ca exista o legatura intre administrarea rapelului si decesul sotiei sale.

“Daca ar fi sa spun ceva, as spune doar ca rapelul sa fi fost un catalizator pentru ceva preexistent. Nu stiu daca au existat lucruri marunte, iar aceasta a fost picatura care a revarsat paharul”, a mai declarat Vasile Bunea.

“Colectivul Liceului Teoretic German “Friedrich Schiller” anunta, cu nemarginita durere, trecerea la cele vesnice a doamnei profesoare Bunea Maria Adriana, director al liceului intre anii 2009-2014, un om de tinuta morala exceptionala, un dascal dedicat si un coleg apreciat. Cuvintele devin prea sarace, insuficiente parca, pentru a exprima regretul de care suntem cuprinsi noi, toti cei care am cunoscut-o, la aflarea tristei vesti despre disparitia sa fulgeratoare”, este mesajul Liceului German din Oradea, pe Facebook.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.