Anuntul ANM pentru 9 – 22 martie. Cum va fi vremea in urmatoarele saptamani

Meteorologii au facut anuntul pentru perioada urmatoare. Vremea se va mentine frumoasa la nivelul intregii tari, desi in urmatoarele doua saptamani, 9 – 22 martie, sunt anuntate si scaderi ale temperaturilor, cat si precipitatii pe arii extinse, potrivit estimarilor ANM.

In Banat, in primele doua zile ale intervalului de prognoza, vremea va fi normala din punct de vedere termic, cu o medie a temperaturilor maxime de 10 grade, apoi se va incalzi, iar pe 12 si 13 martie va deveni deosebit de calda, cu o medie a maximelor termice in jurul a 20 de grade. In zilele de 14 si 15 martie se va raci din nou, cu aproximativ 8 – 9 grade. In cea de-a doua saptamana nu vor mai fi variatii termice mari, iar media maximelor va fi intre 10 si 13 grade.

Temperaturile minime vor fi, in medie, intre un grad si patru grade, in primele trei zile, intre patru si sase grade, in urmatoarele trei, dupa care nu vor mai avea variatii semnificative, iar valorile vor fi, in general, intre un grad si trei grade Celsius. Trecator, vor fi precipitatii, cu o probabilitate mai mare in primele doua zile, precum si in jurul datei de 14 martie.

In Crisana, in primele trei zile de prognoza, valorile maxime de temperatura se vor situa in jurul celor normale pentru aceasta perioada, iar media lor va fi de aproximativ 10 grade. In urmatoarele doua zile vremea va deveni deosebit de calda, cu o medie a maximelor termice de 17 – 19 grade, apoi se va raci, astfel ca, in data de 14 martie, media acestora va fi cu 7 – 8 grade mai mica. In zilele care vor urma, pana la finalul celor doua saptamani analizate, nu vor mai fi variatii semnificative.

Temperaturile minime vor avea o evolutie relativ asemanatoare. Intre 9 si 11 martie, media lor va fi scazuta, intre un grad si trei grade. Ulterior, in jurul datei de 13 martie, va creste si va fi intre 4 si 8 grade, pentru ca, in intervalul 15 – 22 martie, sa fie apropiata de pragul de inghet. Vor fi conditii de precipitatii si pe arii mai extinse in jurul datei de 13 martie.

In Transilvania, in perioada 9 – 11 martie, media temperaturilor maxime va fi in jurul a 10 grade, in urmatoarele doua zile se va incalzi semnificativ, cu pana la 8 – 9 grade, apoi se va raci, iar intre 14 si 22 martie media regionala va avea variatii, in general, intre 8 si 10 grade. Minimele termice vor avea o medie de 2 – 4 grade, pana spre finalul primei saptamani, apoi sub zero grade. Precipitatiile vor fi trecatoare, iar pe arii mai extinse la inceputul intervalului si in jurul datei de 14 martie.

In Maramures, in urmatoarele trei zile, media maximelor termice va fi in jurul a 10 grade, iar a minimelor de 1 – 3 grade. In urmatoarele trei zile, media maximelor va creste pana spre 18 grade, iar cea a minimelor pana la 5 – 6 grade. Ulterior acestei date se va raci, astfel incat valorile termice maxime vor ajunge sa se situeze in medie intre 9 si 11 grade, iar media minimelor va oscila intre -2 si 0 grade. Trecator, vor fi conditii de precipitatii aproape in fiecare zi, dar pe arii mai extinse vor fi cele din jurul datei de 13 martie.

Citeste si articolul :   Ultima ora! Bucurestiul ar putea intra in scenariul galben incepand de astazi

In Moldova, media temperaturilor maxime va creste de la 11 grade, in primele doua zile, pana in jurul a 20 de grade, in data de 13 martie. Ulterior, valorile termice vor scadea, iar pana la finalul intervalului de prognoza vor avea valori, in general, intre 8 si 11 grade. Minimele termice vor fi, in medie, intre 4 si 6 grade in prima saptamana, iar in cea de-a doua intre -2 si un grad Celsius. Local vor fi posibile precipitatii trecatoare, in general slabe cantitativ, dar aproape in fiecare zi.

In Dobrogea, pana in data de 14 martie, media temperaturilor maxime va avea variatii, in general, intre 9 si 15 grade, iar a minimelor intre 6 si 10 grade, iar in cea de-a doua saptamana, temperaturile maxime se vor situa in medie intre 7 si 11 grade, iar minimele intre 2 si 4 grade. Probabilitate mai mare de precipitatii va fi in jurul datei de 10 martie, precum si dupa 15 martie.

In Muntenia, media maximelor termice va fi in crestere de la 12 grade, in prima zi, pana in jurul a 21 de grade in data de 13 martie, apoi se va raci, iar aceasta va avea variatii, in general, intre 9 si 13 grade. Minimele termice vor fi in medie intre doua si sapte grade Celsius, in prima saptamana, si intre zero si patru grade Celsius, in cea de-a doua. Trecator, vor fi precipitatii, pe arii mai extinse in primele zile ale intervalului.

Citeste si articolul :   Surse: Cei doi fratiori au decedat din cauza unei greseli facute de mama lor: au inhalat vapori de otrava de soareci

In Oltenia, media maximelor termice va fi in crestere de la 10 grade la inceputul intervalului de prognoza, pana in jurul a 20 de grade, in zilele de 12 si 13 martie, apoi se va raci, iar aceasta va avea variatii, in general, intre 9 si 13 grade. Minimele termice vor fi, in medie, intre 3 si 7 grade in prima saptamana si intre 0 si 3 grade, in cea de-a doua. Regimul precipitatiilor se anunta pe pe arii mai extinse in primele zile ale intervalului.

La munte, temperaturile medii maxime vor avea variatii, in general, intre un grad si opt grade Celsius, cu cele mai ridicate valori in zilele de 12 si de 13 martie. Minimele se vor incadra intre -6 si doua grade Celsius. Precipitatiile temporare vor fi prezente aproape in fiecare zi, scrie digi24.ro.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.