ULTIMA ORA: Toate scolile din Romania vor fi inchise. De cand intra in vigoare

Toate scolile din Romania vor fi inchise incepand de miercuri, 11 martie, timp de o saptamana, au declarat surse din Comitetul National pentru Situatii de Urgenta pentru Digi24.ro. Masura ar putea fi prelungita saptamana viitoare, daca situatia o impune, au precizat aceleasi surse.

Scolile din Romania vor inchise incepand de miercuri, 11 martie, timp de o saptamana. Masura urmeaza sa fie anuntata intr-o conferinta de presa, la finalul sedintei Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta.

O noua reuniune a Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta va avea loc luni, la ora 16.00, ocazie cu care va fi discutata si posibilitatea inchiderii scolilor, in contextul epidemiei de coronavirus, masura propusa de secretarul de stat Raed Arafat.

Raed Arafat propune inchiderea unitatilor scolare publice din invatamantul prescolar (gradinite), primar, gimnazial, liceal, post liceal si profesional, incepand din data de 10.03.2020 pana la data de 21.04.2020.

Inchiderea scolilor incepand cu data de 10 martie si pana pe 21 aprilie, pe fondul inmultirii cazurilor de infectie cu coronavirus, este doar una din propunerile Grupului de suport tehnico-stiintific privind gestionarea bolilor inalt contagioase pe teritoriul Romaniei, grup condus de Raed Arafat, facuta azi catre Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta.

Autor