Scenariul galben se prelungeste pentru municipiul Iasi

Scenar.iul galben se prelungeste pentru municipiul Iasi, in conditiile in care rata de infectare cu SARS CoV-2 in ultimele 14 zile este de 2,28 la mia de locuitori.

Astfel, restaurantele si cafenelele pot functiona fara a depasi 30% din capacitatea maxima a spatiului interior in intervalul orar 6.00-23.00.

Organizarea si desfasurarea activitatii cinematografelor, institutiilor de spectacole si/sau concerte este permisa cu participarea publicului pana la 30% din capacitatea maxima a spatiului.

Activitatea cu publicul a operatorilor licentiati in domeniul jocurilor de noroc este permisa fara a depasi 30% din capacitatea maxima a spatiului, cu respectarea orarului de lucru stabilit.

Publicitate

Decizia a fost adoptata miercuri si apartine Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

Publicitate

„Prelungirea masurilor care permit activitatea operatorilor economici la interior fara sa depaseasca 30% din spatiu are loc datorita faptului ca timp de 14 zile rata incidentei cumulate a cazurilor de SARS CoV-2 nu a crescut, ci a ramas relativ constanta. Trebuie sa ramanem precauti pentru ca, in cazul in care rata incidentei creste din nou peste 3 la mia de locuitori, legislatia prevede ca CJSU trebuie sa se intruneasca si sa reinstituie restrictii mai severe precum cele care au fost in vigoare pana la finalul anului trecut”, a declarat Marian Grigoras, prefectul judetului Iasi.

Citeste si articolul :   Coronavirus. 953 cazuri noi si 75 decese

De asemenea, raman in vigoare restrictiile specifice starii de alerta: spectacolele, concertele, festivalurile publice si private sau alte activitati si evenimente culturale sunt interzise. Se interzice organizarea de nunti, botezuri, mese festive atat in spatii deschise, cat si inchise, precum si a reuniunilor cu prilejul unor sarbatori, aniversari.

Targurile, balciurile si talciocurile sunt suspendate.

Este interzisa circulatia persoanelor in grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu apartin aceleiasi familii, precum si formarea unor asemenea grupuri.

Nu este permisa activitatea in baruri, cluburi, discoteci, pe intreaga perioada a starii de alerta pe teritoriul Romaniei

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.