Sapte alimente care imbunatatesc memoria, concentrarea si starea de spirit

Functionarea normala a creierului nostru depinde in mare masura de nutrientii care intra in organism prin alimente. Imbunatatirea calitatii dietei va poate afecta in mod pozitiv memoria, concentrarea  si starea de spirit.

Iata cateva alimente pe care sa le adaugi in dieta dvs. , astfel incat capacitatea ta mentala sa nu te dezamageasca niciodata.

Fructe de padure

Boabele precum afine, capsuni, coacaze negre, mure si dud sunt bogate in antioxidanti care inhiba inflamatia creierului, mentin sanatoase celulele creierului si reduc riscul bolilor neurodegenerative. Prin urmare, nu ratati niciodata ocazia de a manca fructe de padure, mai ales vara.

Nuci

Multe nuci (nuci, fistic,  migdale etc. ) sunt foarte importante si benefice pentru creier. Sunt bogate in vitamina E, care protejeaza creierul de stresul oxidativ, proces care dauneaza celulelor si tesuturilor. Nucile contin, de asemenea, acid alfa-linolenic , care are efecte antiinflamatorii, imbunatateste memoria si capacitatea de invatare.

Peste gras

Creierul uman are nevoie de multe grasimi sanatoase pentru a functiona corect. Unele se gasesc in pesti, cum ar fi somonul si macroul. Consumul regulat al acestor tipuri de pesti ajuta la imbunatatirea multor functii ale creierului si, de asemenea, la protejarea membranelor celulare.

Oua

Ouale sunt o sursa bogata de colina, o substanta foarte importanta pentru creier si sistemul nervos. Colina este un precursor al neurotransmitatorului acetilcolina, care joaca un rol important in functiile creierului, cum ar fi memoria si atentia. Majoritatea colinei se gaseste in galbenusuri, asa ca nu scapati complet de ele daca mancati oua des.

Citeste si articolul :   Congestie nazala sau secretie nazala : cum ne dam seama daca este coronavirus

Verdeata

Un studiu din 2018 a constatat ca consumul zilnic de frunze verzi poate incetini pierderea de memorie legata de varsta. Verdeata confera astfel de abilitati un nivel ridicat de nutrienti: luteina, vitamina E si acid folic. Verdeturile  cu frunze includ spanac, varza, rucola, salata .

Portocale

Vitamina C din portocale nu este buna doar pentru raceli. De asemenea, este importanta pentru buna dispozitie si memorie. In plus, poate proteja creierul de boli periculoase, cum ar fi accidentul vascular cerebral, boala Alzheimer, boala Parkinson si sindromul Huntington.

Ceai verde

Ceaiul verde este bogat in L-teanina si cofeina, substante care ajuta la imbunatatirea memoriei si a concentrarii. De asemenea, reduc anxietatea si amelioreaza stresul. O ceasca de ceai verde este o modalitate excelenta de a imbunatati functia creierului si de a ameliora stresul pentru cei care au  multa activitate mentala.

Autor