6 reguli de aur pentru cartofi crocanti la cuptor

Cautati cartofi copti crocanti pentru a merge cu puiul tau prajit, porc fript sau cina cu coaste? Cartoful copt perfect este crocant la exterior si moale si fraged in interior.

Este un lucru rar sa obtii cartofii  perfecti, dar avem cateva mici trucuri care garanteaza mese gustoase de fiecare data cand le faci. Cititi mai departe pentru a obtine cele 6 reguli de aur pentru cartofii copti crocanti.

Regula nr. 1. Echipamentul potrivit

Folositi intotdeauna o tigaie din fonta / vas gratinat, tava sau o tigaie robusta. Vrei sa eviti sa folosesti o tigaie subtire care ar putea sa se incordeze si sa se deformeze in cuptor.

Publicitate

Regula nr. 2. Cuptor foarte fierbinte

Pentru a face cartofi perfect prajiti, trebuie sa aveti cuptorul la 218°C . Aceasta este temperatura optima pentru realizarea unui exterior perfect crocant.

Regula nr. 3. Se fierbe cartofii

Stiu ca pare un pas in plus, dar fierberea cartofilor timp de 5 minute este o parte importanta a procesului.

Articolul continuă după reclame

Voi explica de ce in regula nr. 5. Pentru a fierbe cartofii, taiati cartofii in jumatate sau in bucati si fierbeti-le in apa cu sare timp de 5 minute. Scurgeti si consultati regula  nr.5 de mai jos.

Citeste si articolul :   Tort delicios cu portocale si ciocolata, o reteta pentru toata familia

Regula nr. 4. Preincalziti grasimea

In timp ce cartofii se fierb, puneti grasimea in tigaie si lasati sa se incalzeasca in cuptor timp de aproximativ 10 minute inainte de a introduce cartofii.

Aceasta inseamna ca exteriorul cartofilor devine crocant si nu va absorbi doar grasimea rece atunci cand ii introduceti in cuptor.

Regula nr. 5. Se agita lucrurile

Odata ce cartofii sunt fierti timp de 5 minute, scurgeti apa si puneti cartofii inapoi in cratita. Lasati-le sa se usuce la aer timp de 2 minute, apoi puneti capacul pe cratita.

Se agita viguros cartofii in cratita. Acest lucru intareste marginile cartofilor, fiind mult mai crocanti. Acesta este cel mai important pas pentru a obtine cartofi perfect crocanti.

Regula nr. 6. Finalul

Cand va puneti cartofii in uleiul preincalzit, ar trebui sa sfaraie. Puneti cartofii in grasime pe masura ce ii adaugati in tigaie sau tava. Asezati cartofii in cuptor si gatiti-i 45-50 de minute, in functie de marimea cartofilor.

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.