Prajitura cu un continut scazut de carbohidrati

Reteta acestei prajituri cu un continut scazut de carbohidrati contine faina de migdale care are mult mai putini carbohidrati decat faina de grau si, de asemenea, este inlocuit zaharul cu eritritol.

Ingrediente

Aluat

200 g de unt

Publicitate

1 lamaie bio

125 g eritritol

180 g faina de migdale

20 g nuca de cocos deshidratata

sare

grasime pentru forma

Umplutura

350 g fructe de sezon

100 g smantana frisca

¼ lingurita boabe de tonka

200 g iaurt cremos (iaurt grecesc)

Pregatire

Se topeste untul si apoi se spala bine lamaia si se da pe razatoare. Se amesteca eritritolul cu coaja de la lamaie, untul faina de migdale, nuca de cocos si praful de sare. Se mixeaza in robotul de bucatarie cca 5-10 minute pana se formeaza aluatul.

Publicitate

Preincalziti cuptorul la 180 de grade, convectia la 160 de grade, marca de gaz 3.

Se toarna 2/3 din aluat intr-o forma unsa cu dimensiunea (Ø 26 cm). Asezati aluatul pe o foaie de copt si introduce-ti-l in cuptor. Se coace timp de aproximativ 15-20 de minute pana se rumeneste.

Citeste si articolul :   Turte sau pite calde facute in casa – dupa reteta bunicii

Dupa aproximativ 5 minute, presarati resturile maruntite pe  tava de copt (langa forma cu blatul) se lasa la copt. Se scoate forma de aluat si resturile de aluat si se lasa la racit.

Umplutura se realizeaza astfel:

Se spala bine fructele, se taie in bucati de aproape aceeasi dimensiune. Bateti separate smantana. Amestecati boabele de tonka cu iarut.. Dupa aceea cu ajutorulunei spatula se amesteca smantana batuta cu iaurtul.

Se adauga crema de iaurt si smantana peste blat iar deaspura se presera fructele taite. DEaspura fructelor se sfarama aluatul copt.

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.