Bulgaria deschide anul turistic 2021. Ce tari sunt cautate de turistii romani pentru vacanta

Cererea pentru vacante la schi in Bulgaria a crescut constant dupa iesirea tarii din lista zonelor cu risc epidemiologic ridicat si multi turisti fac rezevari de pe o zi pe alta, astfel ca vecinii de la sud de Dunare au declarat deschis anul turistic 2021.

Bulgaria este destinatia cu care a inceput anul turistic 2021, dar in lunile urmatoare sunt anuntate disponibilitati turistice in Romania, Egipt, Dubai, Turcia, Republica Dominicana, Zanzibar, anunta Hello Holidays.

Reprezentantii operatorului de turism spun ca inceperea campaniei de imunizare a populatiei se simte in vanzarile agentiei organizatoare, inca din primele zile ale anului fiind facute mai multe rezervari pentru vacante in Dubai, Egipt, Turcia, Grecia si Bulgaria pentru lunile de vara si toamna.

Cele mai multe rezervari pentru Bulgaria au fost facute, pana acum, pentru jumatatea lunii ianuarie si perioada vacantei intersemestriale a elevilor, 30 ianuarie – 7 februarie.

Publicitate

Pentru vacanta la schi in Bansko tariful este de 19 euro/persoana/noapte la un hotel de trei stele cu mic dejun si 23 de euro/persoana/noapte, la un hotel de patru stele.

In Borovets tariful este de 35 de euro/persoana/noapte, la un hotel de patru stele cu demipensiune, iar in Pamporovo, 27 de euro/persoana/noapte, la un hotel de patru stele cu demipensiune.

La cererea turistilor, oferta poate include si permisul pentru teleferic si echipamentul de schi.

In telecabinele dezinfectate periodic au voie numai patru persoane, ori familii de maximum sase persoane.

De asemenea, in hoteluri sunt deschise centrele SPA, in care turistii se pot relaxa dupa o zi petrecuta pe partie.

Tour-operatorul spune ca cea mai solicitata destinatie in ultimele luni, Turcia, are programe care incep in februarie. Este vorba de circuitele consacrate, Ziua Indragostitilor la Istanbul, Istanbul si Comorile Orientului, dar si de programe noi cu avionul si autocarul in Capadoccia si Antalya, Coasta Lycia si Antalya, Turcia de Sud – Est, Turcia de Nord – Est, Istanbul – Coasta Marii Negre.
Programele au o durata de la sase la 10 zile si au tarife care pornesc de la 174 de euro.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.