Care sunt simptomele care arata ca ficatul tau este plin de toxine

Toxinele din ficat duc la consecințe foarte neplăcute. Ficatul joacă un rol imens în menținerea metabolismului, neutralizează toxinele, iar starea sa afectează diferite procese din organism.

Cresterea inexplicabila in greutate . Atunci cand corpul are o stare de sanatate precara, unele organe functioneaza intr-un ritm mai lent, cum ar fi ficatul. Ficatul filtreaza toxinele, le sorteaza si apoi le neutralizeaza. Dar cand exista multe toxine, aceasta nu isi poate indeplini in mod eficient rolul. Astfel, toxinele prind grasimea si determina cresterea in greutate.

Alergie . Misiunea ficatului este, de asemenea, de a lucra cu sistemul imunitar pentru a combate celulele daunatoare si substantele care ameninta corpul. Cu toate acestea, atunci cand ficatul este contaminat, acesta nu mai poate ajuta sistemul imunitar sa lupte impotriva agentilor patogeni alergici.

Oboseala cronica. Permitand organismului sa digere grasimile si sa stocheze vitaminele, ficatul este o sursa de energie. Daca nu functioneaza bine, intregul corp sufera si apare oboseala.

Citeste si articolul :   Zincul sprijina imunitatea si sanatatea

Transpiratie excesiva. Daca ficatul se confrunta cu un exces de toxine, trebuie sa le elimine. Atunci corpul va depune mai mult efort, ceea ce va duce la transpiratii excesive.

Boli de piele. Cand toxinele se acumuleaza in corp si ficat, acestea provoaca afectiuni ale pielii, inclusiv acnee. Ficatul este conectat la glandele sebacee, care produc exces de sebum.

Astfel, o scadere a functiei hepatice datorata toxinelor determina o supraactivitate a glandelor sebacee.

Probleme de respiratie. Insuficienta hepatica poate afecta alte organe. De exemplu, apar tulburari respiratorii, cum ar fi suferinta respiratorie. Ficatul este supraincarcat cu toxine si creste in volum.

Pentru a curata ficatul aveti nevoie de:

-reducerea  aportului de zahar;

-o dieta variata si echilibrata;

-evitarea alcoolului si a bauturilor carbogazoase;

-practicati activitate fizica regulata;

-limitati aportul de analgezice si antiinflamatoare;

-consumul de alimente care sunt bune pentru ficat, cum ar fi vitamina E, anghinare, ridiche neagra si curcuma.

Autor