Cele mai bune 7 alimente pentru ficat

Ficatul indeplineste diverse sarcini importante. Si daca nu functioneaza bine, afecteaza intregul organism.

Se considera ca ficatul este cea mai complexa uzina a organismului, ficatul uman avand peste 500 de functii, indispensabile vietii normale. Aceste functii sunt atat de complexe, incat nu exista o masina care sa poata inlocui ficatul, in primul rand datorita numeroaselor functii de sinteza a unor substante indispensabile vietii, si apoi datorita rolului sau de detoxifiere.

Pentru functia normala a ficatului, nu este nevoie sa luati pastile multe. Este suficient sa includeti anumite alimente in dieta.

1. Legume crucifere.

Broccoli, varza de Bruxelles sunt cunoscute pentru gustul si continutul ridicat de fibre. In plus, sunt bogate in compusi vegetali benefici care protejeaza ficatul de daune si maresc nivelul enzimatic.

2. Grapefruit.

Grapefruitul contine 2 antioxidanti principali, naringenina si naringina, care ajuta la protejarea ficatului de daune prin reducerea inflamatiei. De asemenea, stimuleaza producerea de enzime care ard grasimi.

3. Usturoi.

Un studiu din 2016 facut de mai multi medici a aratat ca un consum constant de usturoi scade grasimea si greutatea corporala ajutand astfel functiile ficatului.

Citeste si articolul :   Cum largesti incaltamintea care te strange

4. Ceai verde.

Ceaiul verde ajuta la combaterea stresului oxidativ, scade grasimea corporala totala si reduce semnele bolilor hepatice.

5. Nuci.

Nucile contin vitamina E, acizi grasi nesaturati si antioxidanti. Acesti compusi previn bolile hepatice si reduc stresul oxidativ si inflamatia.

6. Zmeura,mure si afine

Mure, afine si zmeura contin un grup de compusi numiti polifenoli. Aceste substante ajuta la protejarea celulelor hepatice de daune si ofera antioxidanti pentru reducerea radicalilor liberi.

7. Apa.

Pe langa oxigen, corpul are nevoie de apa mai mult decat orice alt aliment pentru a supravietui, intrucat apa ajuta la eliminarea toxinelor din organism si ne da energia de care avem nevoie pe tot parcursul zilei.

Obisnuieste sa bei apa in loc de bauturi zaharoase. Veti fi uimit de cate calorii va economiseste in fiecare zi.

Autor