Cea mai buna reteta naturala pentru a reduce colesterolul si hipertensiunea arteriala

Remediu natural pentru hipertensiune arteriala si colesterol

Ingrediente

– ½ lamaie storsa

– 1 lingura de miere (pura si organica)

Publicitate

– ½ lingurita de ghimbir ras

– 1 catel de usturoi tocat

– 1 lingura otet de mere

Pregatire

Puneti toate ingredientele intr-un blender si amestecati totul pana obtineti o textura fina. Apoi turnati amestecul intr-un borcan si pastrati-l la frigider.

Luati o lingurita din acest remediu inainte de fiecare masa. Daca nu va place aroma, nu ezitati sa o diluati in apa sau sa o adaugati intr-un smoothie pentru a-i reduce gustul.

Beneficiile ingredientelor

Lamaie: Bogata in vitamina C si antioxidanti, lamaia este un drenant si tonifiant natural. Aceste caracteristici permit lamaiei sa scada nivelul colesterolului. In plus, va protejeaza celulele impotriva virusilor si bacteriilor. Cu toate acestea, lamaia este contraindicata in caz de probleme cu rinichii si ulcer gastric.

Miere: Antibacterian, antiviral si antifungic, mierea adauga dulceata acestui remediu. In plus, este un antioxidant care poate scadea nivelul colesterolului din sange si al zaharului din sange. Consumul de miere in cantitati foarte mici este tolerat pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 1 sau tip 2. Este insa un aliment care consta in glucoza si fructoza, de aceea trebuie evitat in cazul diabetului gestational.

Ghimbir: Antiviral, antibacterian si antiinflamator, stimuleaza sistemul imunitar, are efect hipolipidemiant (reduce nivelul colesterolului din sange pentru a-l apropia de valorile normale) si previne formarea placilor in peretii arteriali. Cu toate acestea, ghimbirul nu este recomandat femeilor insarcinate si persoanelor cu boli de sange.

Usturoi: Acest aliment nu are nevoie de prezentare. Un ingredient natural ultra-puternic, usturoiul poate scadea nivelul colesterolului si poate subtire sangele. Astfel, protejeaza impotriva atacului de cord, a accidentului vascular cerebral sau a riscului de aparitie a cheagurilor de sange. Usturoiul trebuie totusi consumat cu moderatie, un supradozaj poate fi iritant pentru stomac si tractul urinar.

Otet de mere: Renumit pentru virtutile sale extraordinare impotriva durerilor de gat si a congestiei, acest ingredient poate, de asemenea, sa reduca nivelul de carbohidrati si lipide din sange si, prin urmare, sa scada nivelul colesterolului. Sanatoasa si, in general, fara efecte secundare, tot nu trebuie abuzata deoarece aciditatea sa poate provoca un disconfort digestiv minor.

Citeste si articolul :   Alimente care nu ar trebui sa fie refrigerate

Pentru a va mentine corpul sanatos, a reduce tensiunea arteriala si nivelul colesterolului, pe langa acest amestec, este important sa luati cateva masuri suplimentare:

– Mananca suficiente fructe si legume

– Evitati un stil de viata sedentar si practicati exercitii fizice in mod regulat

– Mananca ciocolata neagra din cand in cand

– Relaxeaza-te si incearca sa-ti reduci stresul cat mai mult posibil

– Evitati alimentele care contin grasimi saturate, zahar si sare

– Renuntati la fumat si limitati consumul de substante stimulatoare (cafea, ceai etc.).

Publicitate

Autor