10 fructe si legume de plantat langa usturoi

Sa incepem prin a vorbi despre beneficiile unor ierburi care vor afecta pozitiv cresterea usturoiului. Asadar, daca vrei sa-i imbunatatesti gustul, mizeaza pe musetel care va da un adevarat impuls pentru o recolta mai buna. In plus, cele mai benefice combinatii, pentru fiecare dintre parti, sunt urmatoarele:

1. Capsuni

Capsunile sunt vecine grozave pentru cresterea usturoiului mai mare si mai gustos. Si, la randul lor, capsunile vor beneficia de o protectie binecuvantata impotriva ciupercilor, melcilor si a altor daunatori ai solului care nu tolereaza usturoiul.

2. Morcovi

Publicitate

Semanatul morcovilor langa usturoi ii va proteja si de muste si afide.

3. Salata verde

Salata verde este, de asemenea, un vecin de nepretuit pentru a-i stimula cresterea. In schimb, va beneficia de vecinatatea sa, deoarece nu va mai fi amenintata de melci, afide si alti daunatori.

4. Spanacul

Este o idee buna sa combinati spanacul cu usturoiul? Absolut da, cei doi merg mana in mana! Primul umbreste solul si inhiba cresterea buruienilor. In ceea ce priveste al doilea, ii va proteja de paraziti si boli.

Citeste si articolul :   Frunzele de rosii se rasucesc si se ofilesc? Iata care sunt cauzele si ce trebuie sa faceti.

5. Hreanul

Usturoiul si hreanul merg, de asemenea, bine impreuna si maresc reciproc valoarea nutritiva.

6. Sfecla

Publicitate

Da, gandeste-te si la cultivarea sfeclei in imprejurimi. Vor avea astfel un gust mai bogat si vor fi ferite de ciuperci si rozatoare. La randul sau, usturoiul nu va fi mai prejos: radacinile de sfecla vor slabi solul si ii vor imbunatati structura.

Ce alte plante pot beneficia de puterea protectoare a usturoiului?

Multe alte plante pot beneficia pe deplin de proprietatile protectoare ale usturoiului. El nu va castiga mare lucru, dar va va scuti de multe necazuri!

7. Trandafiri

Luati trandafirii, de exemplu. Daca ii plantati in acelasi spatiu cu usturoiul, vor putea inflori in siguranta, fara teama de o invazie masiva a furnicilor, afidelor, melcilor si altor ciuperci.

8. Rosie

Usturoiul este, de asemenea, un salvator in cultivarea rosiilor, vinetelor si ardeilor. Fiecare dintre aceste plante are nevoie de o buna protectie impotriva ciupercii phytophthora si a altor boli fungice. Si rosiile tale, hartuite adesea de afide, vor fi crutate semnificativ datorita cultivarii usturoiului!

Citeste si articolul :   Cinci alimente bogate in prebiotice

9. Cartofi

Chiar si cartofii trebuie sa aiba protectie impotriva gandacilor, in special. Asta e bine, si aici, usturoiul este o arma perfecta!

10. Marul, piersicul

In cele din urma, acest condiment actioneaza si ca o bariera impotriva afidelor, acarienilor si gandacilor care invadeaza crusta de mar sau bucla de frunze de piersic. Fructele tale iti vor multumi!

Publicitate

Autor