8 alimente verzi care tin bolile la distanta

Alimentele verzi, in special cele crucifere, joaca un rol mai important decat se credea anterior in apararea organismului impotriva bacteriilor.

Ele sunt capabile sa stimuleze productia de celule imunitare innascute sau celule limfoide, care se gasesc in mucoasa sistemului digestiv. Aceste celule sunt esentiale pentru o buna sanatate intestinala.

1. Broccoli, unul dintre alimentele verzi care tine la distanta bolile

Broccoli este unul dintre cele mai bogate alimente verzi in vitamina C, precum si fibre alimentare. Numerosii sai nutrienti si continutul scazut de seleniu sunt eficiente in combaterea diferitelor boli. Ajuta la prevenirea problemelor respiratorii si chiar a cancerelor, in special a cancerului de san.

Publicitate

2. Varza

Varza este o leguma care apartine familiei Brassicaceae. Este mai bogata in vitamina C decat portocalele. De asemenea, este bogata in vitaminele K si A, calciu si fibre.

In plus, preparatul la abur poate ajuta la scaderea colesterolului. In cele din urma, cercetarile asigura ca consumul de legume precum varza este asociat cu un risc mai scazut de cancer de colon.

Citeste si articolul :   Cinci superalimente de adaugat in dieta ta

3. Nasturel

Nasturelul este o leguma care este responsabila de activarea enzimelor din organism. Are si unele proprietati anticancerigene. Nu uitati sa-l spalati bine inainte, mai ales daca planuiti sa il mancati crud.

4. Napi, alimente verzi care ne pastreaza sanatatea

Napii  sunt mai bogati in vitamine (C, B1, B2, B3, B6) si minerale (potasiu, calciu, fosfor si iod) . Ei  actioneaza si ca diuretice. Acestea cresc astfel apararea sistemului imunitar si contribuie la un bun tranzit intestinal.

5. Patrunjel

Patrunjelul este o sursa excelenta de nutrienti. Contine cantitati mari de acid folic, vitaminele B si C. Patrunjelul este astfel considerat o planta digestiva care imbunatateste tranzitul intestinal si ajuta la prevenirea si ameliorarea spasmelor gastrice.

6. Alimentele verzi care pastreaza sanatatea includ spanacul

Spanacul este unul dintre alimentele verzi care poate stimula functionarea sistemului imunitar. Acestea ajuta la reducerea probabilitatii de a suferi de boli cardiovasculare si degenerative.

Datorita contributiei lor in fibre solubile si insolubile, ajuta la prevenirea constipatiei. Spanacul este, de asemenea, bogat in vitaminele C, E, A, carotenoide, B2, B3 si B9.

Citeste si articolul :   4 semne care arata ca sistemul tau imunitar sufera

7. Telina

Telina este unul dintre alimentele verzi cele mai bogate in fibre si apa. Ofera o cantitate mare de vitamine (A, B1, B2, B6, B9, C si E), minerale (potasiu, sodiu, calciu, zinc, magneziu, fier, sulf, fosfor, cupru si siliciu) si fibre.

Prin urmare, se distinge prin multiplele sale beneficii pentru sanatate. Pe langa faptul ca este un excelent regulator al tranzitului intestinal, are proprietati antioxidante, antibacteriene, imunostimulante, diuretice, antiinflamatorii, expectorante, sedative si digestive. In caz de dureri de stomac, poate deveni un excelent aliat.

8. Salata verde

Salata verde este diuretica datorita dozelor mari de potasiu. De aceea este un aliment foarte recomandat in curele de slabire, precum si pentru tratarea obezitatii si hipertensiunii arteriale.

Este, de asemenea, o sursa de oligominerale neobisnuite, cum ar fi seleniul, un antioxidant natural care ajuta la prevenirea imbatranirii premature.

Publicitate

Publicitate

Autor