Alimente si bauturi care nu trebuie consumate sau baute in timpul bolii. Te impiedica sa te faci bine.

Mancarea nu este ceva la care sa te gandesti cand ai probleme cu gripa sau stomacul. Din pacate, anumite alimente va pot afecta in continuare confortul. Ar trebui sa evitati consumul acestor alimente si bauturi atunci cand sunteti bolnav pentru a va simti mai bine mai repede.

1. Cafea

Nu beti cafea cand sunteti bolnav, mai ales daca aveti probleme cu stomacul. Cofeina din cafea este un diuretic si poate provoca deshidratare. Acest lucru este inacceptabil atunci cand sunteti bolnav, deoarece obtinerea de apa suficienta va ajuta sistemul imunitar sa lupte mai eficient. Cofeina este si mai grava atunci cand aveti varsaturi sau diaree, deoarece ambele pot provoca pierderi de lichide.

2. Suc de portocale.

Evitati sucul de portocale daca aveti tuse sau dureri in gat. Aciditatea sucului este de obicei racoritoare. Contine acid citric, care il irita. Aceasta inseamna ca gatul va va rani mai mult si va dura mai mult timp sa se vindece.

3. Dulciuri

Zaharul rafinat poate reduce temporar capacitatea celulelor albe din sange de a combate bacteriile. La cateva ore dupa ce ati mancat un mic dejun cu prajituri, dulciuri sau cereale cu zahar, sistemul imunitar va slabeste. Devine mai putin eficient in combaterea microbilor care cauzeaza boli.

Publicitate

Zaharul rafinat este o problema si mai mare atunci cand avem de-a face cu stomacul. Zaharul are capacitatea de a extrage lichide din tractul gastrointestinal, ceea ce poate duce la scaderea scaunelor apoase si a diareei.

4. Bauturi carbogazoase

La fel ca si  cafeaua, bauturile racoritoare cu cofeina va pot deshidrata corpul. Acestea sunt bogate in zahar, ceea ce va suprima sistemul imunitar si va interfereaza cu tractul digestiv.

Daca pur si simplu nu va place apa, incercati o bautura cu continut scazut de zahar cu electroliti regeneranti, cum ar fi apa de cocos.

5. Gustari crocante

Evitati-le daca aveti tuse sau dureri in gat. Textura abraziva a alimentelor precum chipsuri de cartofi sau paine prajita crocanta se va simti ca un smirghel pentru o durere in gat. Cu cat il iritati mai mult, cu atat tratamentul va dura mai mult.

Citeste si articolul :   Cele mai daunatoare alimente pentru sanatatea ta

6. Alcoolul

Alcoolul, ca si cafeaua, este un diuretic care poate agrava deshidratarea legata de boli. Alcoolul este, de asemenea, interzis atunci cand se iau medicamente mai puternice, in special antibiotice.

Publicitate

Autor