Alimente care previn boala ficatului gras

Acumularea de grasime in ficat nu este deloc noua in medicina, dar ramane putin cunoscuta publicului larg. Aceasta boala tacuta nu prezinta nici un simptom anume si nu genereaza durere, ceea ce face diagnosticarea ei dificila si adesea tardiva.

Ghimbir

Radacina de ghimbir este bogata in fibre, ceea ce ajuta la mentinerea unui tract digestiv sanatos si la eliminarea toxinelor din organism. Antioxidantii sai, pe de alta parte, intaresc sistemul imunitar impotriva infectiilor si bolilor. Il poti pune in ceai  sau in salata. Cu toate acestea, daca suntetiinsarcinata  sau alaptati sau daca aveti diabet sau boli de sange, ar trebui sa evitati consumul de ghimbir. Acest lucru este valabil si pentru oamenii slabi.

Lamaie

Publicitate

Lamaia actioneaza ca un agent de curatare intern bland si subtil pentru ficat. De asemenea, stimuleaza productia de bila in ficat, ceea ce ajuta corpul nostru sa digere grasimea. Continutul sau ridicat de antioxidanti si vitamina C intareste si sistemul imunitar. Lamaia contine, de asemenea, un compus numit „naringinin”, care ajuta la ameliorarea inflamatiei ficatului.

Citeste si articolul :   De ce este indicat sa consumi untura

Daca sunteti alergic la citrice, sau aveti probleme renale si biliare, sau arsuri la stomac sau ulcer, nu consumati lamaie.

Sfecla

Sfecla, datorita continutului ridicat de betaina, ajuta ficatul sa-si joace mai bine rolul. In timp ce boala ficatului gras non-alcoolic interfereaza cu functia naturala a ficatului, sfecla ajuta la detoxifierea ficatului si la digerarea lipidelor, chiar si atunci cand grasimea se acumuleaza la niveluri ridicate in ficat.

Publicitate

Cartofi dulci

Datorita bogatiei lor in caroteni care au o putere antiinflamatoare, cartofii dulci ajuta la curatarea ficatului. De asemenea, contin magneziu, fier, vitamina B6, C si D. Au si proprietati antiinflamatorii care le fac un aliat de alegere pentru persoanele care sufera de boli hepatice grase.

Curcuma

Turmericul are proprietati antioxidante si antiinflamatorii puternice care ii permit sa reduca inflamatia din organism si sa trateze afectiunile digestive. Acest condiment ajuta, de asemenea, la imbunatatirea functiei hepatice prin cresterea capacitatii ficatului de a se detoxifica.

Citeste si articolul :   5 alimente naturale care iti ard grasimile din jurul abdomenului

Papadie

Ceaiul facut din radacina de papadie ajuta la mentinerea fluxului adecvat al bilei in organism, care, la randul sau, ajuta la procesul de digestie. Aceasta floare  contine multe vitamine si nutrienti care ajuta la mentinerea functionarii corespunzatoare a ficatului. Tulpinile si frunzele de papadie sunt bogate in vitamina C si, prin urmare, ajuta la absorbtia mineralelor si reduc inflamatia din organism.

Legume crude

Nutrientii gasiti in legumele crude au fost folositi de secole pentru a ajuta la tratarea bolilor hepatice. Consumul de suc este o modalitate excelenta de a va ajuta corpul sa absoarba nutrientii de care are nevoie pentru a functiona corect. Aceasta includ varza, sfecla, telina si broccoli.

Vitamina E

Desi efectele sale exacte nu au fost inca confirmate, s-a inregistrat o imbunatatire semnificativa a sanatatii persoanelor cu afectiuni hepatice grase datorita aportului suplimentar de vitamina E. Aceasta vitamina ramane un antioxidant puternic care reduce inflamatia si stimuleaza sistemul imunitar.

Autor