5 moduri de a va controla starea de spirit

Adesea auzim sau spunem: „Sunt prost dispus ”. O stare proasta interfereaza adesea cu munca, afecteaza negativ relatiile cu ceilalti si pur si simplu nu ne permite sa ne bucuram de viata, deoarece suntem cufundati in problemele si grijile noastre. Cineva are o stare de spirit negativa doar cateva minute, apoi isi revine imediat in fire si cineva nu poate scapa de  starea negativ  toata ziua sau chiar cateva zile la rand. Se pare ca este dificil sa iesi din aceasta stare singur  si trebuie doar sa astepti sa treaca de la sine. Dar de fapt nu este asa.

Starea de spirit poate fi controlata si schimbata imediat dupa ce emotiile negative au disparut, care, conform rezultatelor multor studii , nu dureaza foarte mult – de la 2-3 minute la o ora, in cazuri rare – pana la cateva ore.

Nu suprimati emotiile

Emotiile nu pot fi eliminate deoarece reprezinta raspunsul natural al organismului la stimuli, dar multi oameni aleg sa le suprime. Nu face asta. Emotiile suprimate se   vor manifesta   mai devreme sau mai tarziu sub forma de anxietate, nevroze sau defectiuni emotionale.

Citeste si articolul :   Triptofan, nutrientul pentru buna dispozitie

Eliberati tensiunea

Corpul nostru poate influenta si starea de spirit. Sprancenele incruntate, umerii cazuti si muschii incordati continua sa va aduca  o stare  negativa in timp ce incercati cu toata puterea sa va schimbati mental starea. Prin urmare, daca vrei sa iti influentezi starea de spirit, in primul rand, fii atent la corpul tau. Incalziti muschii gatului si fetei pentru a va elibera tensiunea, ajungeti intr-o pozitie confortabila in care va puteti relaxa, uniformizati respiratia prin respiratii profunde si expiratii, zambiti.

Publicitate

Indreptati-va atentia in alta parte

Pentru a rezista dorintei de a cadea intr-o dispozitie proasta, incercati sa va schimbati atentia. Ajuta la reducerea tensiunii cognitive, la schimbarea modului in care gandim si simtim.

Cel mai simplu mod este sa va indreptati atentia asupra unui obiect din campul vizual. Concentrati-va pe subiect, descrieti-i mental aspectul, calitatile, functiile etc.

Amintiti-va ceva frumos

Pentru a va schimba  starea de spirit, amintiti-va ceva bun si ganditi-va cateva minute pana cand va simtiti relaxat. Amintiti-va toate lucrurile pozitive care vi s-au intamplat vreodata. Nu trebuie sa fie ceva global, cateva lucruri frumoase sunt suficiente pentru a imbunatati starea.

Citeste si articolul :   Obiceiuri care iti vor imbunatati viata

Gandeste pozitiv

Cu o dispozitie proasta, avem tendinta de a ne gandi  la  o multime de lucruri  negative . Ne gandim mult la nedreptatea lumii, la propriile noastre esecuri si greseli si la faptul ca toti oamenii sunt cruzi si rai. Dar cu astfel de ganduri, cu greu iti poti schimba starea in bine. Prin urmare, merita sa va schimbati gadurile  negative  din cap cu unele pozitive . Nu va fi usor, va necesita  mult timp si efort, dar atunci cand iti vei putea schimba gandirea, viata nu va mai fi perceputa de tine in culori inchise.

Publicitate

Publicitate

Autor