Florin Citu, anunt de ultim moment pentru pensionari

Florin Citu, premierul Romaniei a anuntat schimbari importante in ceea ce priveste pensiile romanilor

Seful Guvernului Florin Citu a sustinut miercuri o declaratie de presa de la Palatul Victoria. Acesta a vorbit  si despre proiectul de lege care prevede interzicerea cumului pensiei cu salariul pentru angajatii din sistemul public. Premierul a mentionat ca legea respectiva a fost propusa de catre Ministerul Muncii si ca va fi pusa in dezbatere publica.

”E un proiect de lege discutat in coalitie. Va fi comunicare cu detalii in zilele urmatoare. Mi se pare un proiect de lege foarte bun. Mi se pare normal ca atunci cand iesi la pensie sa decizi daca vrei sa incasezi pensia sau daca vrei sa ramai angajat sa renunti la pensie.”, a declarat premierul Florin Citu.

De asemenea, seful Executivului, a explicat ca cei care au lucrat la stat si au hotarat sa se pensioneze iar s-au razgandit si vor sa lucreze iar la stat vor avea de ales dintre doua optiuni:

Vor primi pensia dar vor lucra fara a fi platiti

Vor fi platiti pentru munca efectuata dar renunta la pensie.

Citeste si articolul :   Anunt oficial! Cu cat se maresc pensiile si ce se intampla cu alocatiile

Si ministrul Muncii, Raluca Turcan a anuntat acest lucru saptamana trecuta

Raluca Turcan a anuntat la Romania TV, ca pregateste un proiect de lege prin care sa fie interzis cumulul pensiei cu salariul in sistemul public.

”Avem foarte multi oameni care in momentul de fata se pensioneaza anticipat si se reangajeaza la stat cumuland pensia si salariul. Am pregatit un proiect de lege prin care ii lasam sa opteze intre pensie sau salariul la stat”, declara Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a precizat ca cei care vor alege sa lucreze in continuare vor putea ramane angajati pana la varsta de maxim 70 de ani.

”Daca sunt pensionari si trebuie sa opteze, atunci ei se pot reangaja la stat, dar renunta la pensie. Nu se poate cumula pensia cu salariu la stat. Pensie cumulata cu salariul va fi doar in sistemul privat”, a msi spus Ralica Turcan.

Autor