Clotilde Armand taie sporurile de antena: “Banii astia vor fi investiti in scoli”

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a declarat ca sporul de antena de care beneficiau aproape 100 de angajati de la ADP va fi taiat. Primarita spune ca s-a documentat si in acea zona nu exista radiatii .

Astfel, banii care erau alocati pe sporuri de antena vor fi directionati catre investitii in educatie si in infrastructura scolara.

„Astazi am aflat uluita ca toti acesti angajati beneficiau, inca din anul 2016, de spor de antena, adica 15% in plus la salariu si multe zile libere platite. Acest spor de antena a fost stabilit de fosta administratie in baza unei expertize realizata de o firma privata, iar de atunci si pana acum nu a mai fost reactualizata. Am verificat personal pe site-ul ANCOM si am constatat ca nu este absolut nicio problema privind radiatiile din aceasta zona, nivelul acestora este de sute sau mii de ori mai mici decat limitele legale. Ii anunt pe toti angajatii ADP care vor fi mutati din sediul situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4 ca nu vor mai beneficia de acest spor de antena, banii acestia urmand sa fie investiti in educatie si scoli”, a declarat primarul Sectorului 1,  Clotilde Armand.

Pentru a nu exista nicio neintelegere in legatura cu proiectul Scolii Regale, Clotilde Armand a solicitat ANCOM sa verifice nivelul actual al radiatiilor din zona imobilului din Bulevardul Poligrafiei nr. 4.

Citeste si articolul :   Bilant coronavirus. 30.168 de cazuri noi si 72 de decese, in ultimele 24 de ore

Totodata, aceasta a solicitat tuturor directorilor din institutiile aflate in subordinea Consiliului Local, care platesc sporul de antena in valoare de 15% din salariu, sa-si actualizeze expertizele de masurare a radiatilor cu Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii pentru a nu exista niciun fel de dubiu cu privire la siguranta cetatenilor care apeleaza la serviciile acestor structuri si, implicit, a angajatilor.

Autor