Ce sa mananci seara: alimente ideale pentru o cina usoara si gustoasa

Cina este la fel de importanta ca masa ca si  micul dejun. Mai ales pentru cei care sunt obisnuiti sa se trezeasca devreme, sa faca multe  lucruri si sa lucreze  pana tarziu.

Regulile de baza ale unei cine sanatoase sunt simple si clare: in primul rand, nu ar trebui sa aiba un continut ridicat de calorii (corpul tau, hotarat sa se odihneasca, nu va avea pur si simplu unde sa puna o astfel de incarcare de energie) si, in al doilea rand, ar trebui sa constea in principal din proteine ​​si carbohidrati complecsi (la urma urmei, carbohidratii simpli vor fi depusi imediat sub forma de volum suplimentar in talie) si, in cele din urma, cina trebuie sa se incheie cu 3 ore inainte de culcare, astfel incat alimentele sa nu impovareze stomacul .

Conform acestor criterii ale unei diete sanatoase de seara am selectat pentru dvs. cele mai potrivite produse pentru cina perfecta.

Citeste si articolul :   Omega 9 - acizi grasi nesaturati care previn infarctul

Carne alba

Pieptul de pui sau carnea  de curcan, inabusita sau gatita la cuptor, este perfecta pentru cina. Curcanul si puiul sunt foarte digerabile, bogate in proteine si sarace in grasimi, ceea ce le face mese destul de usoare. Puteti adauga sos cu continut scazut de grasimi, legume si ierburi la carnea alba.

Peste si fructe de mare

Fructele de mare si pestele, precum si puiul, sunt unele dintre cele mai bune optiuni pentru o masa usoara de seara. Este mai bine sa alegeti pesti din soiuri cu continut scazut de grasimi. Te  satura perfect, in timp ce nu formeaza greutate in stomac. Puteti alege legume ca  si garnitura pentru fructe de mare si peste: dovlecei, rosii, ardei grasi, broccoli etc.

Quinoa

Un favorit al multor vegani, perfect pentru o masa usoara si sanatoasa. Quinoa poate fi folosita pentru a prepara o mare varietate de feluri de mancare delicioase: salate, risottos,  si chiar deserturi. Quinoa este, de asemenea, folosita ca si  garnitura pentru carne sau peste.

Citeste si articolul :   Pune cate o picatura pe fiecare planta in februarie: trucul inteligent pentru a le face sa creasca rapid

Legume

Ele pot fi nu numai un adaos la carne, ci si un fel de mancare independent, mai ales daca nu mancati produse de origine animala din motive diferite . Legumele pot fi preparate la abur, transformate intr-o supa  sau salata , sau chiar gatite pe gratar . Daca faceti o salata de legume, nu o condimentati cu maioneza, altfel toata usurinta ei va disparea.

Produse lactate fermentate cu continut scazut de grasimi

De asemenea, puteti manca usor si rapid branza de vaci sau chefir seara. Nici nu trebuie sa le gatesti. Multi oameni beau kefir la fel, iar branza de vaci poate fi   amestecata cu o cantitate mica de smantana, gem sau fructe de padure. Prin urmare, daca va grabiti sau sunteti ocupat cu ceva, atunci aceasta optiune de cina este perfecta pentru dvs.

Autor