Sfaturi pentru a-i face pe copii sa doarma

Somnul este foarte important pentru sanatate. Copiii pot avea probleme sa se odihneasca suficient si, atunci cand nu pot dormi …nici noi nu putem dormii.

Ora de culcare poate deveni o zona de lupta atunci cand micutii nu vor sa se culce. Dar exista modalitati de a mari sansele victoriei

Stabiliti o ora de culcare si de trezire individualizata

Scolarii au nevoie de somn intre 9 si 11 ore in fiecare noapte.

Publicitate

Dar exista o mare variabilitate in nevoile si tiparele de somn. Majoritatea copiilor au modele care nu se schimba prea mult, indiferent de ceea ce faceti. Cei care se trezesc devreme se vor trezi tot devreme, chiar daca ii culcati mai tarziu, iar bufnitele de noapte nu vor adormi pana cand nu sunt gata. De aceea, este important ca parintii sa lucreze cu copiii lor in stabilirea unei ore de culcare, care sa le permita să doarma din plin si sa se trezeasca la timp.

Citeste si articolul :   Educatoare din China, condamnata la moarte pentru otravirea a 25 de copii

Stabiliți un timp de trezire in functie de cat de mult somn are nevoie copilul tau si la ce ora se culca.

Opriti ecranele cu cel putin 2 ore inainte de culcare

Melatonina este o parte importanta a ciclurilor de somn si trezire. Cand nivelurile de melatonina sunt la cel mai inalt nivel, majoritatea oamenilor sunt somnoroai ai gata de culcare.

In urma unor cercetari efectuate in 2011 s-a constatat ca lumina albastra de pe un ecran de televiziune, telefon sau monitorul computerului poate interfera cu producerea hormonului melatonina.

Uitandu-se la televizor, jucand jocuri video sau deruland pagini web pe un telefon sau computer chiar inainte de culcare, copilul ramane treaz pana la 30 – 60 de minute in plus.

Ciclul de somn al copilului tau nu depinde doar de lumina (sau de lipsa acesteia). De asemenea, este sensibil la temperatura. Nivelurile de melatonina ajuta la reglarea scaderii temperaturii interne a corpului necesare pentru a dormi.

Citeste si articolul :   Ce este melatonina - hormonul somnului

Cu toate acestea, puteti ajuta la reglarea temperaturii externe. Nu va inveliti copilul prea mult si nu setati caldura prea mare.

Este posibil ca fantomele si alte creaturi infricosatoare sa nu se plimbe de fapt noaptea, dar in loc sa respingeti temerile, adreseaza-le impreuna cu copilul tau.

Daca asigurarea simpla nu functioneaza, incercati sa folositi o jucarie speciala pentru a sta de paza noaptea sau pulverizati camera cu „spray monstru” inainte de culcare.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.