Modalitati de a castiga in greutate

Desi a fi slab poate fi adesea sanatos, a fi subponderal poate fi o preocupare daca este rezultatul unei alimentatii slabe sau daca sunteti gravida sau aveti alte probleme de sanatate. Deci, daca sunteti subponderal, consultati medicul sau dieteticianul pentru o evaluare. Impreuna, puteti planifica cum sa va atingeti greutatea obiectivului.

Iata cateva modalitati sanatoase de a castiga In greutate atunci cand sunteti subponderal:

Mananca mai des.

Cand sunteti subponderal, s-ar putea sa va simtiti mai repede plin. Mancati cinci pana la sase mese mai mici In timpul zilei, mai degraba decat doua sau trei mese mari.

Alegeti alimente bogate In nutrienti.

Ca parte a unei diete sanatoase de ansamblu, alegeti paine integrala, paste si cereale; fructe si legume; lactate; surse de proteine ​​slabe; si nuci si seminte.

Incercati smoothie-uri si shake-uri.

Nu umpleti sifon dietetic, cafea si alte bauturi cu putine calorii si cu o valoare nutritiva redusa. In schimb, beti smoothie-uri sau shake-uri sanatoase facute cu lapte si fructe proaspete sau congelate si presarati In niste seminte de in macinate. In unele cazuri, poate fi recomandata Inlocuirea mesei lichide.

Ai grija cand bei.

Citeste si articolul :   Stafide: proprietati benefice organismului

Unii oameni considera ca consumul de lichide Inainte de masa le diminueaza pofta de mancare. In acest caz, poate fi mai bine sa beti bauturi cu continut ridicat de calorii Impreuna cu o masa sau o gustare. Pentru altii, poate bea 30 de minute dupa masa, nu cu ea.

Faceti ca fiecare muscatura sa conteze.

Gustare pe nuci, unt de arahide, branza, fructe uscate si avocado. Faceti o gustare la culcare, cum ar fi un sandvis cu unt de arahide si jeleu, sau un sandvis Invelit cu avocado, legume feliate si carne slaba sau branza.

Completati.

Adaugati suplimente In feluri de mancare pentru mai multe calorii – cum ar fi branza In caserole si oua amestecate si lapte uscat fara grasimi In supe si tocanite.

Tratati-va ocazional

Chiar si atunci cand esti subponderal, fii atent la excesul de zahar si grasimi. O felie ocazionala de placinta cu Inghetata este OK. Dar cele mai multe delicatese ar trebui sa fie sanatoase si sa ofere nutrienti In plus fata de calorii. Briosele de tarate, iaurtul si barele de granola sunt alegeri bune.

Citeste si articolul :   5 beneficii ale pepenelui pentru sanatate, care dovedesc ca este mancarea perfecta de vara

Exercitiu.

Exercitiile fizice, In special antrenamentul de forta, va pot ajuta sa va Ingrasati prin construirea muschilor. Exercitiile fizice va pot stimula, de asemenea, apetitul.

Autor