Alerta ANM. Meteorologii au schimbat prognoza. Vine ger de crapa lemnele

Alerta ANM. A fost emis si un cod galben de vant, ninsori viscolite si polei pentru intreaga tara. Totodata, avertizarea de racire a vremii a fost prelungita pana luni. In urmatoarele zile temperaturile ajunj si la -20 de grade.

Potrivit ANM, in intervalul 11 februarie, ora 12:00 – 15 februarie, ora 10:00, este cod galben de racire accentuata in toate regiunile.

”Vremea se va raci accentuat in toate regiunile. Mai ales pe parcursul noptilor si al diminetilor va fi ger, la inceput in vest, nord, nord-est si centru, apoi si in restul teritoriului. Temperaturile minime vor cobori frecvent sub -10 grade si se vor incadra, in general, intre -18 si -8 grade, cu cele mai scazute valori in depresiunile din estul Transilvaniei, unde din noaptea de vineri spre sambata (12/13 februarie) vor cobori sub -20 de grade”, a scrie in comunicatul transmis de ANM.

Maximele diurne vor fi preponderent negative si se vor incadra, in general, intre -10 si -2 grade. Vremea va fi deosebit de rece si pe parcursul saptamanii viitoare, local geroasa mai ales noaptea si dimineata.

De asemenea, a fost emis cod galben de intensificari ale vantului in cea mai mare parte a tarii; ninsori temporar viscolite si polei in nord-vest, nord, centru, est si sud-est, de joi pana vineri, la ora 18.00.

”Mai ales pe parcursul zilei de joi (11 februarie) si in noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) vor fi precipitatii in majoritatea regiunilor, la inceput ploi apoi predominant ninsori. Se va depune strat de zapada, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghetus. Vantul va avea intensificari in cea mai mare parte a teritoriului, amplificand senzatia de frig, cu viteze de 55…65 km/h si temporar peste 70…80 km/h, mai ales in centru, sud si est. In Moldova, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramures si la munte temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zapada spulberata”, a mai transmis ANM.

Meteorologii anunta ca intensificari ale vantului vor mai fi si pe parcursul zilei de sambata (13 februarie), dar pe arii mai restranse si in special in zonele de munte si in Moldova.

Citeste si articolul :   Alerta ANM. Meteorologii anunta cod galben

De joi, de la ora 18:00, pana vineri la aceeasi ora, va fi cod portocaliu de intensificari sustinute ale vantului, temporar viscol si vizibilitate redusa.

”In intervalul mentionat, in Muntii Banatului, in Carpatii Meridionali si de Curbura, la altitudini de peste 1500 m vantul va avea intensificari sustinute, cu rafale de peste 110…130 km/h. In noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) va ninge viscolit, apoi zapada va fi spulberata puternic. Temporar vizibilitatea va fi redusa semnificativ, sub 50 m”, a precizat ANM.

Meteorologii anunta ger si pentru saptamana viitoare.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.