Meteorologii ANM au emis cod galben de ninsori, polei si vant puternic

Meteorologii anunta ca vremea se schimba brusc in toata tara in urmatoarele ore.  ANM a emis doua avertizari de vreme severa valabile din aceasta seara. In cursul zilei de vineri toata tara este sub cod galben de ninsori si polei, iar temperaturile vor scadea drastic.

Cod galben de ninsori, polei si vant puternic

ANM a emis o alerta de vreme severa (ploi, vant puternic si polei) care a intrat deja in vigoare la ora 14:00. Avertizarea vizeaza 16 judete din vestul si nord-vestul tarii si va expira vineri la ora 12:00.

De asemenea, meteorologii anunta precipitatii in cea mai mare parte a tarii sub forma de ploaie. Se vor acumula cantitati de apa de 20…25 l/mp, iar pe arii restranse 40 l/mp.

ANM a mai emis si o avertizare de cod galben de frig care intra in vigoare joi. Temperaturile vor scadea brusc in toata tara, iar in noaptea de joi spre vineri isi va face aparitia gerul, in special in vestul, nordul, nord-estul si centrul tarii.

Citeste si articolul :   Medic roman, mesaj taios: "Toti spun aceleasi lucruri: vrem sa lucram. Vrem sa luptam. Vrem sa induram. Vrem sa ajutam. SE AUDE? Cu cine? Cu ceata lui Pitigoi?"

In Banat, Crisana, Maramures, Transilvania, Moldova si zonele montane va ninge puternic. Ninsorile isi vor face aparitia si in Dobrogea si cea mai mare parte a Munteniei, unde se va depune un strat consistent de zapada. Local va aparea poleiul.

Vantul va sufla cu viteze de 55…65 km/h si pe alocuri va depasi 70…80 km/h, mai ales in sud-vest, centru, est si sud-est. In zonele de munte vantul ajunge la rafala la peste 70…90 km/h, iar indeosebi in zona inalta va depasi 100…120 km/h.

Vremea va fi foarte rece si in satpamana care urmeaza, in special in timpul noptii si al diminetii.