Alerta ANM. Meteorologii anunta fenomene extreme in Romania. Zonele vizate

Administratia Nationala de Meteorologie(ANM) anunta fenomene extreme. Potrivit meteorologilor, ploi torentiale, descarcari electrice si intensificari ale vantului vor afecta mai multe regiuni ale tarii. Potrivit ANM, informarea meteo va intra in vigoare joi seara si va fi valabila pana sambata.

Informarea va fi valabila de joi, la ora 19.00, pana sambata, la ora 10.00.

INFORMARE METEOROLOGICA

Interval de valabilitate: 16 septembrie, ora 19:00 – 18 septembrie, ora 10:00

Publicitate

Fenomene vizate: instabilitate atmosferica temporar accentuata, intensificari ale vantului

In intervalul mentionat in vestul, centrul si nordul tarii, precum si in zonele de munte vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse, descarcari electrice si izolat caderi de grindina.

In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15…25 l/mp, iar pe alocuri, 30…40 l/mp, indeosebi la munte.

Publicitate

Temporar vantul se va intensifica in majoritatea regiunilor, cu viteze, in general, de 45…50 km/h, iarin zona montana inalta, de peste 70 km/h.

Citeste si articolul :   Doi medici chinezi bolnavi de COVID-19 s-au trezit din coma cu pielea neagra. Explicatia specialistilor

Nota: Astfel de fenomene se vor semnala incepand din dupa-amiaza zilei de vineri (17 septembrie) pe arii restranse si in restul teritoriului.

Vremea in Bucuresti

Cerul va fi variabil vineri in Capitala, cu innorari spre seara si noaptea, iar temperatura maxima va fi in jur de 29 de grade, potrivit prognozei speciale pentru Bucuresti, emisa de Administratia Nationala de Meteorologie pentru intervalul 16 septembrie, ora 19:00 – 18 septembrie, ora 10:00.

Potrivit meteorologilor, cerul va fi variabil, cu innorari vineri (17 septembrie) spre seara si noaptea, cand va creste probabilitatea pentru averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, iar temperaturile minime vor fi de 15 – 17 grade, usor mai scazute in zona preoraseneasca.

Temperatura maxima se va situa vineri in jurul valorii de 29 de grade.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.