Catina intareste sistemul imunitar

Afine, lamaie, miere – toate acestea sunt unele dintre cele mai populare alimente pentru intarirea sistemului imunitar si combaterea racelilor.

Catina este adesea trecuta cu vederea pe aceasta lista.

Proprietatile sale medicinale erau cunoscute de locuitorii Greciei Antice, Chinei Antice si Tibet.

Catina este considerata o  multivitamina, deoarece contine antibiotice pe baza de plante. Este bogata in vitaminele A, B1, B2, B3, B6, C, E si oligoelemente care actioneaza ca un remediu puternic pentru raceli si intaresc sistemul imunitar. Este  bine sa beti sucul proaspat de catina  .

Publicitate

Catina este cel mai des folosita ca remediu natural pentru raceli si gripa. Alte beneficii ale catinei includ, printre altele, pierderea in greutate, anti-imbatranire, sanatatea digestiva, tratamentul infectiilor si inflamatiilor si efectele antidepresive, facandu-o o planta   cu adevarat magica. Catina previne acumularea excesului de grasime corporala, reduce riscul de diabet si boli cardiovasculare, contribuind in acelasi timp la mentinerea unei greutati sanatoase.

Citeste si articolul :   De ce este important seleniul pentru organism?

Datorita continutului sau ridicat de vitamina C, catina ajuta la producerea de colagen, ajuta la mentinerea pielii sanatoase si elastice si ii confera o stralucire naturala sanatoasa. Catina reduce, de asemenea, iritatia pielii, roseata si mancarimea si faciliteaza vindecarea ranilor.

Pentru a va pregati bine pentru iarna, este suficient sa faceti gem de catina. Reface si sustine bine imunitatea. Poate fi adaugat la cereale.

Mod de preparare al catinei cu miere de albine

Intr-un borcan de 800 ml, se zdrobesc 500g boabe de catina, peste care se adauga 500g miere.

3 saptamani se lasa la macerat in borcan inchis si in frigider.

Se consuma zilnic cate o lingurita din acest preparat.

Proportia ideala este doua parti miere si o parte catina. Daca se pune prea putina miere se va subtia foarte mult, iar catina, fiind destul de zemoasa, va incepe sa fermenteze. Este bine ca boabele de catina sa fie zdrobite si cojile aruncate.

Excelenta in caz de arsuri, dar si anemie sau alcoolism

Citeste si articolul :   Lipsa vitaminei D te face sa te simti rau si obosit: 9 semne de recunoscut

Atat catina, folosita ca atare sau uscata, cat si preparatele din catina au darul de a regla tranzitul intestinal. Daca suferi de constipatie, siropul de catina ti-ar putea fi de leac.

Specialistii spun ca uleiul de catina, bogat in acizi grasi esentiali, licopen, tocoferoli si fitosteroli, este de un real folos in tratarea arsurilor, termice si chimice, chiar extrem de grave.

Uleiul de catina este, de asemenea, folosit cu bune rezultate si in tratamentul ulcerului gastric si duodenal, a diareei, urticariei si starilor alergice, a reumatismului, alcoolismului, anemiei, asteniei si stresului.

Publicitate

Autor