Ce alimente nu pot fi combinate cu oua

Combinatia corecta de alimente intr-un singur fel de mancare este un lucru important care nu trebuie trecut cu vederea. In caz contrar, este posibil sa aveti probleme de sanatate din cauza alimentatiei slabe.

Potrivit acestui lucru , ouale sunt unul dintre cele mai  utilizate alimente din lume. Si, desi optiunile pentru pregatirea lor sunt nenumarate, unele reguli trebuie respectate si atunci cand le utilizati.

Oamenii de stiinta au numit care alimente nu se potrivesc bine cu ouale:

Nu mancati oua si fructe in acelasi timp – acest lucru poate duce la simptome neplacute din intestine, la diaree. Pentru a evita senzatia de greutate, cel mai bine este sa nu amestecati ouale cu alte alimente bogate in proteine.

De asemenea, nu este recomandat sa consumati oua cu orez pentru a calma sistemul digestiv.

Acizii grasi sanatosi sunt slab absorbiti de oua. Prin urmare, pentru a obtine cele mai multe beneficii, nu ar trebui sa utilizati ulei de masline, avocado si peste gras, care sunt surse ale acestor nutrienti impreuna cu ouale.

Din acelasi motiv, nu ar trebui sa mananci oua si cartofi. Nutrientii din aceste alimente sunt mai bine absorbiti atunci cand sunt mancate separat.

Citeste si articolul :   Carenta de fier: simptome, cauze si tratamente

Unele alimente proteice sunt incompatibile intre ele. Acest lucru se aplica laptelui si oualor. Se recomanda utilizarea laptelui numai separat de orice alt aliment, astfel incat substantele valoroase continute in acesta sa fie absorbite complet de organism.

Este mult mai usor pentru organism sa faca fata unei proteine animale la un moment dat. Aceasta inseamna ca amestecarea oualor cu sunca, carne si branza nu este de dorit. Un mic dejun atat de consistent va oferi greutate in stomac pentru intreaga zi.

Ouale si grasimile sunt o combinatie perfect acceptabila, mai ales daca sunt grasimi animale. Dar trebuie avut in vedere faptul ca grasimile tind sa incetineasca digestia. Cel mai bine este sa mananci cat mai putin unt, smantana si maioneza impreuna cu ouale. La acest amestec ar trebui adaugate verdeturi si legume pentru a neutraliza efectele grasimilor.

Pentru a nu alege intre gust si sanatate, folositi oua in combinatie cu broccoli, ierburi si legume care nu contin amidon.

Autor