Doliu in sportul romanesc. S-a stins din viata un fost mare sportiv

Doliu in sportul romanesc. Un fost mare sportiv a decedat la varsta de 60 de ani. Momentan nu se stie ce probleme de sanatate a avut.

Fostul international Mihail Popescu s-a stins din viata la varsta de 60 de ani. Anuntul a fost facut , duminica, de Federatia Romana de Hochei pe Gheata.

”Federatia Romana de Hochei pe Gheata regreta profund trecerea in nefiinta a lui Mihail POPESCU.

Publicitate

Goe, asa cum il stiu iubitorii de hochei pe gheata, a fost component al echipei CSA Steaua Bucuresti si al loturilor nationale de juniori si de seniori ale Romaniei.

Goe a contribuit alaturi de coechipierii sai de la Steaua la castigarea a numeroase Campionate Nationale si Cupe ale Romaniei.

Alaturi de colegii de la echipa nationala de seniori a participat la Campionate Mondiale, dar si la Olimpiada din 1980, de la Lake Placid, SUA, ultima Olimpiada la care Romania a fost prezenta la hochei pe gheata.

Condoleante familiei. Dumnezeu sa-l odihneasca!”, scrie in comunicatul transmis.

Mihail Popescu a participat cu echipa nationala de seniori la mai multe Campionate Mondiale, dar si la Jocurile Olimpice de iarna din 1980, de la Lake Placid (SUA), ultima Olimpiada la care Romania a fost reprezentata la comprtitia de hochei pe gheata.

Citeste si articolul :   Doliu in lumea medicala! Renumitul doctor Alexandru Oproiu a decedat. A salvat sute de pacienti

Este doliu si in lumea sportului international

Astazi, Ryszard Szurkowski, legenda ciclismului polonez, a decedat la varsta de 75 ani. Anuntul trist a fost facut chiar de sotia sa, potrivit sunherald.com

Iwona Arkuszewska-Szurkowska a declarat ca sotul ei a murit la un spital din Radom, centrul Poloniei. Acesta se luptase cu cancerul.

Szurkowski a castigat medaliile olimpice in 1972 si 1976 ca parte a echipei poloneze in cursa rutiera. De asemenea, a castigat trei titluri de campionat mondial, inclusiv unul in cursa individuala pe sosea pentru amatori din 1973.

“O legenda. Cel mai bun ciclist polonez din toate timpurile. Ryszard Szurkowski 1946-2021. RIP ”, a scris pe Twitter ciclistul polonez Michal Kwiatkowski.

Szurkowski a avut doi fii, dar unul a fost ucis in atacul din 11 septembrie asupra World Trade Center din New York.

Szurkowski a fost, de asemenea, de patru ori castigator al Cursei Pacii, echivalentul Turului Frantei.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.