George Simion, liderul AUR, le da un ultimatum: “Daca maine la ora 5.00 nu vor veni aceste demisii o sa fim in fata Ministerului Sanatatii”

Copresedintele AUR, George Simion, a transmis, vineri, la Antena 3 ca cere demisia ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu, si a secretarului de stat in MAI Raed Arafat. Acesta le-a dat si un ultimatum celor doi. Simion declara ca cei doi sunt vinovati de incendiul de la Matei Bals.

„Asteptam aceste demisii pana maine la ora 5.00. Daca maine la ora 5.00 nu vor veni aceste demisii o sa fim in fata Ministerului Sanatatii pentru ca nu este posibil asa ceva. Nu este posibil dublul standard pe care domnul Voiculescu il foloseste in acest moment. Cand era in opozitie cerea demisii. Dupa Piatra Neamt a cerut demisii. E ministrul sanatatii, totusi. Nu e posibil ca domnul Arafat sa treaca prin toate aceste incendii, prin Colectiv, Maternitatea Giulesti, ce s-a intamplat in Muntii Apuseni, prin Piatra Neamt si Matei Bals si sa fie ‘nemuritor si rece’. Nu e posibil ca noi, poporul roman, sa fim batjocoriti in asemenea hal. Sa-si dea cineva demisia acum, pentru ca daca era un guvern de alta coloratura politica Klaus Iohannis asta facea: cerea demisii. E guvernul lui de data asta”, a declarat George Simion.

Reamintim ca cinci persoane au murit in urma incendiului de la Institutul Matei Bals si 120 de pacienti au fost transferati la alte spitale. Flacarile au izbucnit intr-unul din pavilioanele spitalului.

Primul apel la 112 pentru incendiul de la Matei Bals a venit la ora 5:05, iar primul echipaj a ajuns la spital la 5.14, a spus secretarul de stat Raed Arafat.

Publicitate

Ce a spus Ministrul Sanatatii

„Momentan nu este clar. Vin de la Matei Bals am vazut cladirea. Evident ca a fost un incendiu violent. (…) Sunt 2 piste: o problema punctuala, o greseala individuala (…) datoria noastra este sa ne uitam la greselile de sistem. Astept sa vad rapoartele de control care s-au facut, am cerut toate aceste rapoarte din ultimele 6 luni”, a declarat Ministrul Sanatatii.

Ce a declarat Traian Berbeceanu

“Stiu ca acel pavilion la care s-a produs incendiul este recent renovat si era renovat dupa toate standardele cerute. Din informatiile pe care le-am primit la fata locului, in acel pavilion nu erau probleme de incalzire. Din fericire, instalatiile antiincendiu au functionat. In momentul in care s-a declansat incendiul, instalatia electrica si instalatia de aprovizionare cu oxigen au fost deconectate automat si in felul acesta s-a putut evita o tragedie de si mai mari proportii. Am inteles ca in urma renovarii pavilionului toate sistemele au fost schimbate si ca erau dupa standardele cerute”, a declarat Traian Berbeceanu

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.