Raed Arafat, anuntul momentului despre redeschiderea scolilor: ”Acest lucru se va face pe baza de analiza”

Raed Arafat, secretarul de stat, a declarat ca specialistii vor sa se reia cursurile ”fata in fata”, dar trebuie luata in considerare situatia epidemiologica si, ”daca totul este ok”, scolile ar putea fi deschise in al doilea semestru.

”CNSU a luat decizia si urmeaza sa fie date aceste lucruri public, daca nu au fost date deja, ca pana in 8 februarie se va continua online, urmand ca apoi sa se ia decizia. Clar ca toata lumea doreste sa se intoarca la forma de predare fizica, eventual cu scenariile care au fost pana acum, daca apar cazuri intr-o scoala”, a declarat Raed Arafat.

Seful DSU a explicat ca, ”daca totul este ok, este posibil sa se reia, pe baza de scenarii, incepand cu 8 februarie”.

”Acest lucru se va face pe baza de analiza a situatiei epidemiologice de la momentul respectiv”, a mai spus Arafat.

Intrebat care au fost motivele pentru sustinerea continuarii predarii online, Arafat a mentionat ca se iau in considerare mai multe aspecte: perioada scurta care mai este pana la vacanta, faptul ca nu s-a evaluat inca perioada sarbatorilor de iarna, dar si faptul ca elevii sunt un vector posibil de transmitere.

Citeste si articolul :   Barbatul cu cea mai mare pensie din Romania a dat statul in judecata! Gheorghe Balasoiu incaseaza lunar 66701 lei, dar vrea si mai mult

”Posibil sa se raspandeasca din nou, prin copii, virusul din casa in casa”, a precizat Arafat.

Autor