Raed Arafat, anuntul momentului despre redeschiderea scolilor: ”Acest lucru se va face pe baza de analiza”

Raed Arafat, secretarul de stat, a declarat ca specialistii vor sa se reia cursurile ”fata in fata”, dar trebuie luata in considerare situatia epidemiologica si, ”daca totul este ok”, scolile ar putea fi deschise in al doilea semestru.

”CNSU a luat decizia si urmeaza sa fie date aceste lucruri public, daca nu au fost date deja, ca pana in 8 februarie se va continua online, urmand ca apoi sa se ia decizia. Clar ca toata lumea doreste sa se intoarca la forma de predare fizica, eventual cu scenariile care au fost pana acum, daca apar cazuri intr-o scoala”, a declarat Raed Arafat.

Seful DSU a explicat ca, ”daca totul este ok, este posibil sa se reia, pe baza de scenarii, incepand cu 8 februarie”.

”Acest lucru se va face pe baza de analiza a situatiei epidemiologice de la momentul respectiv”, a mai spus Arafat.

Publicitate

Intrebat care au fost motivele pentru sustinerea continuarii predarii online, Arafat a mentionat ca se iau in considerare mai multe aspecte: perioada scurta care mai este pana la vacanta, faptul ca nu s-a evaluat inca perioada sarbatorilor de iarna, dar si faptul ca elevii sunt un vector posibil de transmitere.

Citeste si articolul :   Presedintele Senatului Anca Dragu a rabufnit: "Pe mine nu ma poate demite si asta il dispera"

”Posibil sa se raspandeasca din nou, prin copii, virusul din casa in casa”, a precizat Arafat.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.