Autoritatile sunt in alerta. Raed Arafat a facut anuntul

Seful DSU, Raed Arafat a declarat ca, din datele detinute, sambata va fi un nou record la cazuri noi de infectare cu noul virus, mentionand ca sunt 24 de decese.

“Astazi, din datele pe care le am, depasim din nou recordul la numarul de cazuri noi si la decese ne-am intors la o cifra destul de importanta – avem 24 de decese”, a spus Raed Arafat, la dezbaterile din Comisia juridica a Senatului pe proiectul privind carantinarea si izolarea.

Aceste declaratii au fost facute in contexul in care reprezentantii Social Democratilor au cerut amanarea pana luni a dezbaterilor la acest proiect, iar Comisia juridica a aprobat, prin vot, aceasta cerere.

“Eu cred ca orice tara care are un sistem sanitar evoluat si cu experienta va trebui sa aiba astfel de masura, pentru ca altfel scapa de sub control persoane care pot fi cu boli chiar periculoase care sa infecteze pe altii, pentru ca ele nu vor sa se interneze sau sa se izoleze. Pe partea cu detasarea, aici depinde de la tara la tara cum este situatia. Sa nu uitam ca suntem cu deficit major pe anumite categorii. In Franta nu s-au gandit sa detaseze pentru ca nu au deficit ca la noi. Este o solutie, pentru ca suntem cu resursa umana foarte afectata si suntem cu deficit major in anumite domenii si atunci gestionarea unei situatii, unei presiuni sanitare temporare – detasarea fiind de maxim 30 de zile – astea sunt masuri necesare”, a mai spus Raed Arafat.

Seful DSU afirma ca sunt solicitari inclusiv de la persoanele simptomatice infectate cu COVID-19 de a fi externate din spital.

Citeste si articolul :   In ultimele 24 de ore au fost inregistrate 1.825 de noi infectii cu COVID-19 si 71 de decese

“Din informatiile pe care le avem, si sunt cifre care au fost comunicate de MS, exista solicitari inclusiv la pacienti simptomatici de externare din spital. Nu mai avem parghii nici pentru izolarea lor la domiciliu. Nu poti sa spui; bine, ai plecat, stai la domiciliu”, a mai declarat Decretarul de Stat, Raed Arafat.

Autor