Inca o tara interzice complet accesul romanilor din 13 iulie. Sunt prea multe cazuri de coronavirus

Incepand din data de 13 iulie, Lituania interzice accesul cetatenilor romani pe teritoriul sau. Anutul a fost facut de Ministerul afacerilor Externe.

”Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca Guvernul lituanian a hotarat ca, incepand din data de 13 iulie 2020, sa interzica accesul pe teritoriul Lituaniei pentru rezidentii din Romania. Aceste masuri fac obiectul unei reevaluari saptamanale bazate pe evolutia situatiei epidemiologice din Romania”, a declarat, Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit MAE, exceptie de la aceasta masura o fac persoanele care tranziteaza teritoriul Republicii Lituania pentru intoarcerea in tara de resedinta, precum si alte categorii specifice de persoane.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Vilnius +370 (5) 2310552.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de urgenta al misiunii diplomatice +370 68573238.

Si Guvernul de la Viena a emis avertizari  de calatorie pentru trei tari, Romania, Bulgaria si Republica Moldova

Citeste si articolul :   Klaus Iohannis, anunt de ultim moment despre deschiderea scolilor: "Pregatiti copiii"

din cauza cresterii numarului de cazuri de COVID-19

Fiecare cetatean care soseste din cele trei tari precizate trebuie sa fie plasat timp de 14 zile in carantina sau sa faca dovada unui test negativ (la COVID-19), au spus cancelarul austriac Sebastian Kurz si ministrul de externe Alexander Schallenberg, intr-o conferinta de presa.

Amenzi de pana la 1450 euro pentru nerespectarea conditiilor

Daca masura autoizolarii nu este respectata, persoanele respective pot fi amendate cu pana la 1450 euro.

Astfel, vor fi suplimentate masurile de control la frontierele Austriei cu Ungaria si Slovenia, au adaugat cei doi demnitari.

Totodata cetatenii austrieci aflati pe teritoriul celor trei tari din lista neagra, sunt sfatuiti sa paraseasca imediat statul respectiva, scrie publicatia austrieca Kurier.

Autor