Gabriela Firea, reactie dura la adresa lui Klaus Iohannis: „Partinitor pana la Dumnezeu si inapoi!“

Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei il ataca in termeni duri pe presedintele Klaus Iohannis, dupa declaratia acestuia despre incendiul devastator de la Institutul „Matei Bals“, unde au decedat cinci oameni.

Fostul edil spune ca presedintelui Klaus Iohannis nu a luat atitudine vizavi de cei vinovati, iar despre cereri de demisii nici nu se aminteste.

„Sfasietor! Revoltator! O noua tragedie indoliaza Romania dupa incendiul violent izbucnit intr-un pavilion al Institutului de boli infectioase Matei Bals. Cu imensa parere de rau pentru aceasta nenorocire, transmit condoleante familiilor pacientilor care si-au pierdut viata si insanatosire grabnica celor raniti.

Dupa incendiul de la spitalul judetean Neamt din noiembrie, cand 12 oameni si-au pierdut viata, guvernantii au anuntat controale si masuri drastice in toata tara, au promis ca vor introduce noi proceduri pentru a preveni alte tragedii. Dar n-au facut nimic, nici in privinta masurilor, nici a procedurilor necesare”, spune Gabriela Firea.

Representantul Social Democratilor acuza guvernanti ca doar se lupta pentru functii.

„Realitatea crancena este ca alte 6 spitale din Romania au luat foc din noiembrie si pana acum, in Cluj, Mures, Iasi, Neamt, Timis, Bucuresti, practic in toata tara. Prin urmare, drama de la Bals nu este un episod izolat. Este expresia unui esec generalizat al guvernarii liberale de a preveni incendiile din spitale in contextul tratarii COVID, care implica utilizarea oxigenului, ce inseamna un risc de incendiu suplimentar. Spitalele iau foc in toata tara.

Publicitate

Este revoltator, inadmisibil ca in conditiile in care guvernarea PNL a avut toata puterea, toate resursele, a cheltuit bani cu nemiluita, in contextul in care sanatatea este prioritate extrema, romanii sa continue sa arda de vii in spitale. Este rezultatul incompetentei, al nepasarii, al superficialitatii, care ne umple de revolta. E mult prea mult! Nu se mai poate! Cine raspunde pentru victime?”, a mai scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Fostul primar al Bucurestiului spune ca au murit prea multe persoane din cauza unor incompetenti.

„Au murit prea multi romani din cauza unor incompetenti! Trebuie sa spunem stop! Ajunge! Guvernele de dreapta conduc tara de un an si 3 luni. Nu de ieri…Sunt direct si nemijlocit responsabile pentru tragediile repetate din domeniul Sanatatii care puteau fi evitate, daca se luau masurile necesare. Niciunul dintre marii sefi responsabili din sistemul de sanatate, in frunte cu ministrul Vlad Voiculescu, nu se mai poate disculpa. Demisia sau demiterea se impun, nu doar ca masura morala, ci si ca imperativ social.

Citeste si articolul :   Elena Matei a dat vestea! Ce va face dupa Chefi la Cutite

Lista spitalelor care au luat foc in ultimele 3 luni:

o 22 noiembrie – Spitalul CFR Cluj

o 4 decembrie -Spitalul Judetean Tg Mures

o 25 decembrie – Spitalul de Psihiatrie Socola

o 2 ianuarie – Spitalul Municipal Roman

o 5 ianuarie – Spitalul Gataia, Timis, sectia suport Covid

o 29 ianuarie – Institutul Matei Bals

PS:Am asteptat cuminte reactia presedintelui. A venit. Si a plecat. Exact cum a venit. Doar a bifat. Totul e ok. Felicita salvatorii. Guvernantii de aproape un an si jumatate pot dormi linistiti in continuare. Nici macar nu-i mustra. De demisie nici vorba. Partinitor pana la Dumnezeu si inapoi”, a scris in incheiere Gabriela Firea pe reteaua de socializare.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.