Noua motive pentru a manca macese in fiecare zi

Potrivit nutritionistilor , doua cani de ceai de macese si o lingura de gem ar trebui sa fie o parte esentiala a fiecarei zile pentru orice persoana .

Iata noua motive pentru care ar trebui sa includem cu totii macese  in dieta noastra.

1.  Datorita continutului bogat in licopen, vitaminele A, B, E, K, magneziu, fier si alte minerale utile, ceaiul de macese mareste rezistenta organismului si are un efect benefic asupra sistemului nervos, asigurand regenerarea celulara. Studiile au aratat ca macesele  contin de 60 de ori mai multa vitamina C decat lamaia si, de asemenea, mai mult decat mandarina si portocala.

2. Macesul, care creste tot anul in Turcia, este un laxativ natural. Pectina continuta in ea face ca intestinele sa functioneze mai activ, astfel, cu un consum regulat de astfel de ceai, riscul de constipatie este redus si digestia se imbunatateste. In plus, ceaiul de maces ajuta sa faca fata parazitilor intestinali.

3. Un alt motiv pentru care ar trebui sa va ganditi la utilizarea maceselor  este ajutorul incontestabil al acestuia in lupta impotriva bolilor cardiovasculare. Macesul ajuta la scaderea nivelului de colesterol. Datorita continutului sau de vitamina K, imbunatateste coagularea sangelui. Din acest motiv, macesul trebuie utilizat cu precautie de persoanele care sufera de boli in care se formeaza cheaguri de sange – tromboza venoasa si tromboflebita.

4.  Datorita antioxidantilor puternici pe care ii contine, macesul lupta impotriva radicalilor liberi care transforma  celulele  sanatoase in canceroase.

5.  Bogat in vitamina A, macesul ofera elasticitate pielii, incetineste imbatranirea si creste, de asemenea, nivelul de colagen. Consumul de macese in mod regulat va poate ajuta sa scapati de acnee si sa ascundeti cicatricile. Semintele de macese contin cantitati mari de acid gamma-linolenic (GLA), care confera pielii o stralucire si ajuta la eliminarea semnelor de arsura solara.

6. Anemia cu deficit de fier este o problema foarte frecventa in zilele noastre. Este cel mai frecvent intalnit la femei si copii. Macesul ajuta corpul sa absoarba fierul din alimente.

Citeste si articolul :   Pentru a va intari sistemul imunitar: cinci alimente bogate in zinc

7.  Macesele sunt benefice pentru cresterea si dezvoltarea sanatoasa a copiilor, dar doza trebuie calculata foarte atent. Expertii nu recomanda introducerea maceselor in dieta copiilor cu varsta sub un an fara a consulta un medic.

8. Cercetarile au aratat ca macesele  sunt benefice in combaterea inflamatiei. Lupta eficient impotriva bolilor  articulare si, de asemenea, reduce durerea la artrita si osteoartrita.

9.  Gemul  de macese contine licopen, ceea ce reduce riscul de cataracta si alte boli oculare.

Cum se prepara corect ceaiul de macese?

Pentru a prepara ceaiul de macese si a nu pierde toate proprietatile sale utile, trebuie sa luati 5-6 fructe si sa le pisati usor intr-un recipient . Dupa aceea, se toarna  un pahar de apa fiarta, se acopera cu un capac si se lasa aproximativ 10 minute la foc mic. Ceaiul trebuie acoperit pentru a nu pierde vitamina C, care se dizolva in apa. Cu cat fierbeti macesul mai mult, cu atat mai putin acid ascorbic va ramane in el.

Citeste si articolul :   Ai auzit de uleiul de onagrul? Are efecte deosebite asupra organismului si nu numai

Cel mai bine este sa va delectati cu ceai de macese la o jumatate de ora dupa masa. Si pentru a pastra toate proprietatile benefice ale bauturii si a absorbi toate vitaminele si mineralele, ar trebui sa  beti  ceaiul in termen de cinci minute dupa preparare.

Publicitate

Autor