Sa fim impreuna fara iubire – poate rezista o astfel de relatie

Gasirea partenerului potrivit pare a fi din ce in ce mai greu si astfel apar asa numitele relatii ale ratiunii. Dar are acest model nou de relatie are cu adevarat perspective de viitor?

In perioadele de crestere a numarului unic si a casatoriilor esuate, ne intrebam cum ar putea arata relatiile in viitor. Relatiile rationale au o sansa? Relatie fara dragoste: poate functiona acest lucru?

Relatii esuate, oameni care nu mai vor sa se angajeze pe viata. Multi oameni se intreaba ce model de relatie este potrivit pentru ei in viitor. O relatie fara dragoste, inchisa din motive de ratiune, poate chiar o casatorie fara sentimente profunde, toate acestea par a fi o posibilitate pentru multi care sunt singuri, dezamagiti, conform devizei “Am cautat mult timp si nu am gasit-o, asa ca hai sa fim impreuna acum, pentru ca vrem o relatie, o casatorie si poate chiar copii” .

Iubirea se intampla pur si simplu, nu este ceva ce putem forta sau planifica. Si aici se afla problema: aceasta imponderabilitate ii obliga pe oameni sa caute alternative pentru a-si indeplini visul de parteneriat fericit si securitatea propriei familii.

Intrebarea este daca dureaza o relatie rationala la fel ca cea din iubire, din dragoste. Desi, chiar si intr-o relatie din dragoste nu poti sti daca aceea relatie va functiona o viata intreaga. Trebuie sa ai incredere in tine si sa lucrezi la asta.

Publicitate

Daca locuiti cu cineva, impartasiti viata de zi cu zi sau chiar cresteti copii, este mare probabilitatea ca, in mod ideal, sa va apreciati reciproc, sa va respectati, sa aveti incredere reciproca, sa impartasiti bucurie si tristete. Si este putin probabil ca o relatie bazata pe aceste elemente fundamentale sa fie lipsita de iubire, chiar daca nu a fost facuta din dragoste din inima. Este o forma diferita de iubirea pasionala, dar exista diferite forme de afectiune si iubire si nu exista studii cu privire la care este cea mai reusita.

Cerinte diferite pentru o relatie fara dragoste

Pasiunea erotica nu trebuie neaparat sa se bazeze pe dragoste si nu este nimic nou in acest lucru. Dar cum este asta intr-o relatie de ratiune? Ai voie sa ai contact sexual cu altii daca nu esti indragostit? Doar fiecare cuplu poate raspunde individual la aceste intrebari. De asemenea, trebuie sa aiba legatura cu felul in care s-au unit doi indivizi. Daca prietenii de lunga durata opteaza pentru un parteneriat stabil pentru a intemeia o familie impreuna, este diferit decat daca unul dintre cei doi s-a „indragostit” intr-o relatie, dar ambii vor sa ramana impreuna.

Citeste si articolul :   6 comportamente feminine pe care barbatii le adora

O relatie a ratiunii asa cum o cunoastem astazi este cu siguranta ceva diferit de o casatorie de convenienta din vremurile anterioare. Decizia trebuie sa fie voluntara de ambele parti si nu rezulta din dependenta.

S-ar putea ca o relatie de mare dragoste sa para mai ideala decat o relatie rationala. Totusi, acest lucru nu poate fi generalizat niciodata, deoarece nu numai dragostea sta la baza relatiilor fericite, increderea, afectiunea si siguranta fac parte, de asemenea din aceaste relatii.

Cei care isi iau norocul in mainile lor si se gandesc la alternative pot fi la fel de fericiti in relatia lor ca si cineva care a cunoscut o mare dragoste.

Astfel, o relatie fara dragoste poate functiona. La urma urmei, cei care sunt sapiosexuali nu apreciaza aparentele externe.

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.