De ce avem nevoie de diversitate in relatiile de prietenie?

Prieteniile reprezinta legaturile dintre doua sau mai multe persoane care se bazeaza pe sentimente de simpatie, de atasament si de stima. In general, exista trei factori care ne atrag spre noi prietenii: evenimentele de viata, activitatile comune si proximitatea. Evenimentele de viata includ schimbari precum inceperea unei noi scoli, un loc nou de munca, consolidarea unei relatii romantice prin casatorie sau mutarea impreuna, aparitia unui copil sau pensionarea.

Prieteniile si sistemele sociale de sprijin sunt necesare pentru bunastarea emotionala, dar este util sa trecem peste limitarea prieteniilor doar la cei care sunt asemanatori noua. In ziua de azi avem oportunitatea sa ne conectam cu persoane care ne pot aduce noi perspective si provocari.

Publicitate

Avem mai multe sanse sa evoluam atunci cand ni se ofera sprijinul de care are nevoie, iar sprijinul social este important pentru testarea cu succes de idei si perspective noi. Prieteniile diverse ne ofera posibilitatea de a invata, de a creste si de a exprima idei inovatoare pe care alti prieteni nu le pot imbratisa. Legaturile noastre cu persoane ale caror idei difera de ale noastre ne ajuta sa clarificam ceea ce credem si ne ajuta sa evaluam utilitatea credintelor noastre.

Citeste si articolul :   Cimbrul te va scuti de multe boli

Prieteniile variate ne pot ajuta sa gestionam schimbari cu care alte persoane din cercul nostru obisnuit nu s-au confruntat, astfel limitarea orizonturilor din punct de vedere social nu inseamna extinderea orizonturilor personale. Ridicarea barierelor nu inseamna doar ca ii tinem pe altii la distanta, dar si ca ne tinem pe noi insisi inchisi.

Publicitate

Beneficiile diversitatii in ceea ce priveste prieteniile sunt:

In ceea ce priveste suportul emotional, noile prietenii pot aduce perspective noi si valoroase in vietile noastre si ne pot ajuta sa schimbam modalitatile in care incercam sa gestionam anumite lucruri. Prietenii ne vor spune adevarul, iar sinceritatea lor ne poate ajuta sa vedem lucrurile si din alt unghi.

In aceasta lume diversa, nu trebuie sa fim sau sa avem prietenii trase la indigo. Atunci cand si prieteniile noastre sunt diverse avem oportunitatea de a invata mai mult despre lumea din jur si sa experimentam si alte lucruri decat cele cu care suntem obisnuiti.

Citeste si articolul :   Aceasta bautura este un antibiotic puternic

Prieteniile cu persoane diferite ne ajuta sa intelegem dificultatile si provocarile prin care altii au trecut, dezvoltandu-ne astfel empatia.

Prieteniile variate ne ofera sansa de a descoperi alte culturi, identitati sau experiente si bineinteles, sa ne dezvoltam cunostintele despre aceste subiecte. Aceste prietenii contribuie si la satisfacerea nevoilor noastre de suport, de sustinere.

Aceste prietenii ne ofera sanse unice de a invata anumite lucruri, iar atunci cand sunt rugati sa ofere informatii sau sfaturi oamenii au tendinta de a avea o stare de bine si le stimuleaza sentimentul de conexiune.

In concluzie, aveti curajul sa iesiti din zona de comfort, sa explorati si dincolo de prieteniile obisnuite. Relatiile de prietenie care vor prinde radacini si in care ambele parti au sansa de a evolua se bazeaza pe factori mult mai personali si mai semnificativi. Prieteniile bazate pe acceptarea neconditionata, onestitatea deplina si plina de compasiune si increderea reciproca reprezinta fundamentul pentru relatii longevive si pline de profunzime.

Autor

Autor: Pascu Michael

Michael este redactor pentru FabricatinRomania.info. A terminat Facultatea de Jurnalism si are o pasiune pentru tot ce inseamna sanatate si nou. Citeste tot ce apare si incearca sa gaseasca variantele de rezolvare a provocarilor cele mai apropiate de natura.