Modalitati de a stimula optimismul

Optimismul este, de asemenea, una dintre caracteristicile cele mai strans legate de satisfactia vietii.

Cand suntem optimisti, nu numai ca credem ca viitorul este stralucitor, dar nu avem probleme sa ne gandim la anumite lucruri pe care sa le asteptam cu nerabdare.

In sine, acest lucru este fundamental pentru bunastarea noastra. Poate ca privirea viitorului ca fiind pozitiva si pe noi insine capabili sa cream acele rezultate pozitive ne ajuta sa facem pasii care duc la o viata mai satisfacatoare si mai semnificativa.

Optimismul poate fi sporit prin mijloace destul de simple. Mai jos sunt cinci moduri simple prin care va puteti spori optimismul.

Publicitate

Gandeste-te la cel mai bun eu posibil.

Petreceti aproximativ 15 minute gandindu-va si scriind despre a avea cele mai bune circumstante posibile in viitorul vostru.

Luati in considerare obiectivele si visele voastre. Imaginati-va ca totul functioneaza pentru cel mai bun. Dupa ce ati facut acest lucru, petreceti cinci minute imaginandu-va cel mai bun viitor posibil cat mai viu. Acest exercitiu va poate imbunatati starea de spirit si perspectivele viitoare, in special pentru cei ingrijoratori.

Citeste si articolul :   8 obiceiuri care te vor face sa te simti mult mai fericit

Puneti lista de sarcini.

Publicitate

In fiecare seara, mai degraba decat sa va ganditi la ce trebuie facut a doua zi, concentrati-va in schimb pe trei lucruri despre ziua de maine pe care o asteptati cu nerabdare.

Alegeti una si permiteti-va sa experimentati tot ce simtiti despre asta timp de cinci minute. Acest lucru va poate ajuta sa scapati de starea de spirit proasta, epuizarea emotionala si gandirea pesimista la sfarsitul unei zile lungi.

Creati ceva.

Ganditi-va la modalitati prin care puteti crea o experienta placuta maine. Acestea pot implica activitati cu ceilalti, odihna si chiar placeri simple, de zi cu zi, cum ar fi sa va bucurati de vreme.

Aminteste-ti.

A petrece doar cinci minute gandind si scriind despre o memorie placuta iti poate mbunatati starea de spirit si optimismul pentru viitor. Evenimentele obisnuite care ne fac sa ne simtim nostalgici sunt cele care ne leaga de oameni, de un loc special sau de un moment special din viata noastra.

Citeste si articolul :   Cum a reactionat Eliza cand Adriana Iliescu i-a vorbit despre tatal sau

Pune-ti muzica sentimentala. Cu totii avem cantece care ne pot lasa sa ne simtim sentimentali cu privire la trecut. Alegeti cateva melodii care va lasa sa va simtiti nostalgic. Urmariti versurile lor. Ascultarea unei melodii nostalgice personal sau chiar citirea pur si simplu a versurilor melodiei va poate stimula starea de spirit, sentimentul de legatura cu ceilalti, stima de sine si optimismul.

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.