RESTRICTII prelungite pentru varstnici! Anuntul ministrului Sanatatii

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a afirmat ca se ia in calcul prelungirea masurilor de izolare a persoanelor in varsta, cel putin pentru 10-14 saptamani, in functie de evolutia pandemiei COVID-19 in Romania.

“Da, luam in calcul si aceasta masura la nivelul Comitetului stiintific, Institutului National de Sanatate, grupului de lucru din cadrul Ministerului Sanatatii, luam inclusiv decizia cel putin pentru inceput sa ne gandim la 10-14 saptamani in care sa izolam aceste persoane, avand in vedere si evolutia ulterioara, dar ne adaptam la evolutia pe care pandemia o va avea in Romania”, a declarat, duminica, Nelu Tataru la Realitatea Tv, intrebat daca se ia in calcul masura izolarii persoanelor in varsta tot anul, dupa declaratiile presedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Tataru a transmis ca masurile de izolare si de restrictii trebuie respectate.

“Vreau ca toata lumea sa inteleaga ca mai avem trei-patru saptamani grele, aceste saptamani trebuie sa le gestionam in comun, si noi, corpul medical, dar si populatia de rand, ajutata de autoritatile locale, care trebuie sa vegheze la aceasta izolare si la aceasta distantare sociala. Viata noastra va reveni la normal peste o luna, o luna si jumatate, dupa ce vedem ca acel varf incepe sa scada, inca nu am ajuns la acel varf”, a adaugat Tataru.

Sefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a declarat increzatoare – intr-un interviu acordat editiei duminicale a cotidianului german Bild – ca pana la sfarsitul anului va putea fi produs un vaccin impotriva coronavirusului, informeaza dpa si AFP.

Pe de alta parte, sefa Comisiei Europene a anticipat ca restrictiile impuse persoanelor in varsta – mai ales in cazul celor care traiesc in camine de batrani – vor trebui sa ramana in vigoare cel putin pana la sfarsitul anului din cauza pandemiei de coronavirus.

“In lipsa unui vaccin, contactele cetatenilor in varsta vor trebui restrictionate cat mai mult cu putinta. Stiu ca este greu si ca singuratatea este o povara. Dar este o chestiune de viata si de moarte. Trebuie sa ramanem disciplinati si sa avem foarte multa rabdare”, a avertizat ea. “Trebuie sa invatam sa traim cu virusul pentru multe luni, probabil pana anul viitor”, a mai spus sefa executivului european, potrivit romaniatv.net

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.