Scandal de proportii: Ambulantierii refuzati de ambulanta. Au fost tinuti la porti de colegii speriati

Doi ambulantieri din Targu Jiu nu au fost lasati de colegi sa mai intre in statia din Targu-Jiu, de teama ca ar putea fi infectati cu COVID-19.

Echipajul transportase un pacient care a calatorit in Franta acum patru luni si nu prezenta simptome de imbolnavire. ISU Gorj a cerut o ancheta in acest caz

Comedia absurdului a avut loc la Targu Jiu, unde doi ambulantieri au fost trimisi acasa, in noaptea de vineri spre sambata, inainte de a iesi din tura, pentru ca au transportat la spital un pacient care calatorise in Franta. Doar ca barbatul fusese in Franta in urma cu patru luni si nu prezenta simptome de coronavirus.

Cu toate astea, colegii de la Ambulanta au refuzat sa-i mai primeasca in statie.

Publicitate

„Anchetam faptul ca a fost trimis acasa un echipaj de pe ambulanta, dupa ce a intervenit la un caz”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Narcis Stoian, directorul DSP Gorj.

Publicitate

Managerul Serviciului Judetean de Ambulanta Gorj, Constantin Mitroi, este cel care ar fi dispus ca echipajul sa plece acasa.

Citeste si articolul :   Noi restrictii in Romania. Ce se intampla cu activitatile economice?

Constantin Mitroi, managerul SAJ Gorj, neaga ca ar fi trimis echipajul acasa.

„Nici nu va confirm, nici nu va infirm (…). Nu am dispus eu, nu”, spune el.

De cealalta parte, Augustin Malacu, inspector sef ISU Gorj, afirma ca a sesizat DSP pentru a face ancheta in acest caz.
„Ofiterul din dispecerat a spus ca echipajul care a fost la caz nu e primit in statie si ca e scandal intre ei, ca de ce sa se duca sa-i infecteze si pe ceilalti. (…) Am facut adresa la DSP sa faca o verificare”, afirma reprezentantul ISU Gorj.

Scandalul de la Ambulanta afecteaza grav activitatea institutiei care se confrunta o lipsa de personal, dupa ce mai multi medici aflati in prag de pensionare au intrat in concediu medical.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.