Investigatie imagistica in premiera la un bebelus de 7 saptamani cu Covid

O investigatie imagistica in premiera a plamanilor unui bebelus de 7 saptamani a fost realizat de medicii Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Doctor Victor Babes” Timisoara. Bebelusul fusese depistat ca fiind infectat cu noul coronavirus.

Specialistii Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Doctor Victor Babes” Timisoara au realizat o investigatie imagistica a plamanilor unui sugar in varsta de 7 saptamani.

Acesta a fost depistat ca fiind infectat cu noul coronavirus si a fost internat in spital in urma cu cateva zile. Intrucat exista pericolul unor complicatii majore, medicii au decis realizarea unui control pulmonar.

Un medic radiolog a intrat in zona rosie a Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Doctor Victor Babes Timisoara pentru a efectua o ecografie de torace, o metoda noniradianta de evaluare. In cadrul investigatiei a fost folosit un ecograf portabil.

Publicitate

Publicitate

„Am optat pentru o ecografie de torace pentru a nu iradia bebelusul la o varsta atat de frageda. Aceasta metoda ne permite sa vedem in timp real ce se intampla cu plamanul copiilor, mai ales cand suspicionam la ei procesele de condensare, penumoniile, care sunt una dintre complicatiile infectiei cu SARS COV 2”, spune asis. univ. dr Diana Manolescu, medic primar radiolog, sef Sectie Radiologie si Imagistica Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Doctor Victor Babes Timisoara.

Citeste si articolul :   Un nou bilant ingrijorator. Autoritatile romane au facut anuntul

Spitalul Victor Babes detine trei asemenea aparate portabile pentru realizarea de investigatii imagistice de inalta performanta. Acestea se afla in dotarea sectiilor de Terapie Intensiva, Pneumologie si Boli Infectioase.

„Este foarte micut, de aceea am si optat pentru sonda cea mai mica. Din doua – trei manevre am evaluat intreg plamanul. A fost vorba de cateva minute si totul este in regula”, a adaugat Diana Manolescu.

Bebelusul este cel mai mic pacient cu infectie SARS COV 2 investigat la Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Victor Babes” Timisoara.

In acest moment, in unitatea sanitara mai sunt internati doi copii.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.