Alerta in Romania. Se inchid restaurantele si barurile din acest oras

Alerat!  Un mare oras din tara intra in scenariul rosu de COVID-19. Din cauza numarului mare de infectari cu coronavirus, Zalaul intra in scenariul rosu. Astfel, activitatea in interior pentru baruri, restaurante, cafenele si sali de jocuri de noroc din Zalau, Hereclean, Carastelec si Banisor a fost suspendata incepand de luni.

Potrivit reprezentantilor Institutiei Prefectului Salaj, hotararea a fost luata dupa ce incidenta cazurilor de COVID-19 cumulate la 14 zile a depasit in aceste patru localitati trei bolnavi la 1.000 de locuitori.

De asemenea, masca de protectie a devenit devenit obligatorie chiar de vineri, pe o raza de 100 de metri in jurul unitatilor de invatamant, potrivit deciziei Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Salaj, care a intrat in vigoare in data de 9 octombrie.

Hotararea prevede ca de luni se suspenda activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, de tipul restaurantelor, cafenelelor, barurilor si a celor licentiati in domeniul jocurilor de noroc, in interiorul cladirilor din localitatile in care incidenta cumulata a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 in ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, dar se permit prepararea hranei si comercializarea produselor alimentare si bauturilor alcoolice si nealcoolice care nu se consuma in spatiile respective.

Tot din data de 12 octombrie, activitatea restaurantelor si a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unitati de cazare este permisa doar pentru clientii cazati in aceste spatii, in localitatile in care incidenta cumulata a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 in ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori.

Citeste si articolul :   Virgil Musta, avertizare de ultim moment: "Pastele ar putea fi compromis"

Sunt permise prepararea, comercializarea si consumul produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice in spatiile special destinate dispuse in exteriorul cladirilor, in aer liber, cum sunt terasele, cluburile, barurile si alte asemenea, cu asigurarea unei distante de minimum 2 metri intre mese si participarea a maximum 6 persoane la o masa, daca sunt din familii diferite.

De asemenea, se permite organizarea de cursuri de instruire si workshopuri pentru adulti, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finantate din fonduri europene, cu participarea cel mult a unui numar de 50 de persoane in interior si de maximum 100 persoane in exterior si cu respectarea regulilor de distantare fizica, a principiilor si masurilor generale prevazute in Ordinul Ministrului Sanatatii nr. 1.228 din 3 iulie privind masurile de prevenire a raspandirii infectiei cu noul coronavirus SARS-CoV-2 care trebuie implementate de catre cei care organizeaza cursuri de perfectionare, formare, instruire si workshopuri pentru adulti, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finantate din fonduri europene, precum si unele activitati specifice organizate de catre institutiile cu atributii in domeniul apararii nationale, ordinii si sigurantei publice si cele din domeniul diplomatic.

Autor