Cum sa identifici o persoana falsa

Sa identifici o persoana falsa poate fi greu. Ati avut vreodata senzatia ca o persoana cu care ati avut o relatie de prietenie sau chiar o relatie intima, a avut o agenda ascunsa sau pur si simplu nu i-ar putea pasa mai putin de gandurile si opiniile voastre? Uneori, a discerne intre cineva care este cu adevarat autentic si cineva care se preface poate fi la fel de confuz ca incercarea de a face diferenta dintre o opera de arta si o replica bine facuta.

Daca observati oricare dintre aceste semne de mai jos, este posibil sa aveti de-a face cu cineva care nu este cu adevarat sincer.

Cum să identifici o persoană falsă

1. Acestia cauta atentie si se lauda cand se iveste o ocazie: sa fii mandru de realizarile tale castigate cu greu este un lucru, dar a te lauda tot timpul poate fi un semn al unei persoane false care acorda mai multa valoare validarii externe decat auto-validarii. Cel mai frecvent motiv pentru care oamenii se prefac ca sunt cineva care nu sunt este sa obtina ceva de la oameni. Aceasta este de obicei admiratie, conexiune, putere sau control.

2. Sunt draguti doar daca exista ceva pentru ei: un alt semn al unei persoane false este cel care da dovada de bunatate doar atunci cand ii aduce beneficii, din motive similare, mentionate mai sus.

3. Cuvintele si actiunile lor nu se potrivesc: o persoana autentica va face tot posibilul pentru a respecta promisiunile si angajamentele facute. O persoana falsa rareori face ce spune, promite mereu dar de foarte putine ori se va tine de cuvant.

4. Oamenii falsi dispar cand ai cel mai mult nevoie de ei. Ei stau in jurul tau  cand primesc ceea ce au nevoie de la tine, dar in momentul in care ai nevoie de ceva de la ei, ei se fac nevazuti. Si nu trebuie sa fie ceva foarte important, ar putea fi ceva simplu , sa ceri sa vina sa te ajute pentru ca ai ramas fara benzina. La urma urmei, tu ai face asta pentru ei.

Citeste si articolul :   Rugaciunea pentru implinirea dorintelor! Se spune astazi, la inceput de saptamana

5. Oamenii falsi te vorbesc pe la spate. Te deranjeaza cand afli ca cineva a vorbit despre tine pe la spatele tau, mai ales cand e vorba de cineva pe care l-ai crezut prieten. Desigur, nu putem cunoaste cu adevarat pe nimeni: doar ceea ce ne permit sa vedem. Dar speram ca majoritatea oamenilor sunt autentici in portretizarea lor si a prieteniei lor. Uneori, insa, ne inselam.

Principalul motiv pentru care oamenii se prezinta sau actioneaza intr-un mod care nu se potriveste cu adevarata lor personalitate este pentru ca probabil nu s-au simtit in siguranta in trecut. De exemplu, daca cineva a aflat ca a fi expresiv din punct de vedere emotional era inacceptabil in gospodaria sa si a fost pedepsit intr-un fel pentru asta, aceasta persoana se poate inarma cu stoicism sau poate evita articularea adevaratelor sentimente pentru a se proteja.

Oamenii tind sa actioneze intr-un mod care se conformeaza societatii si altor asteptari externe (decat a busolei interne) pentru a satisface cele mai elementare nevoi umane: nevoia de a fi acceptati, iubiti si doriti.

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.