Cum sa nu mai fii pesimist si sa incepi sa gandesti pozitiv

Un element cheie al succesului este sa gandesti sobru, fara extreme dramatice, acceptand  atat rezultate rele, cat si bune ale evenimentelor si ale intreprinderilor tale. Nu totul depinde de tine, dar un lucru este sigur – exista intotdeauna posibilitatea de a face ceva care va creste sansele de a-ti imbunatati viata si de a realiza ceea ce iti doresti, iar inactiunea, la randul ei, este garantata pentru a reduce aceste sanse. A realiza acest lucru inseamna a nu mai gandi pesimist.

O viziune realista asupra lumii si a dvs. insiva va face viata mai usoara, deschide noi cai catre ceea ce doriti si va ajuta sa depasiti esecurile mai usor, uneori extragand ceva util din ele.

Incepeti-va dimineata cu ceea ce va place

Primele tale actiuni dimineata dau adesea tonul zilei. Daca dimineata ta este sa te trezesti in ultimul moment, sa te imbraci in graba,  sa  mananci un sandvis   – nu te astepta la nimic bun .

Citeste si articolul :   10 obiceiuri care te pot ajuta cu adevarat sa slabesti

Ridica-te cu o jumatate de ora sau o ora mai devreme  si fa ceea ce iti place cu adevarat sa faci – citeste o carte, joaca un joc pe computer, urmareste un serial TV sau discuta cu prietena ta / iubit

Publicitate

Face-ti sport

Nu neaparat de grup si profesionist – orice. Chiar si exercitiile fizice dimineata sunt bune. Exercitiile fizice stimuleaza productia de endorfine si, ca urmare, imbunatateste starea de spirit. Exercitiile regulate va vor alimenta in mod constant optimismul  interior.

Publicitate

In cazul in care totul este al naibii de rau acum, starea de spirit este ingrozitoare, dar aveti un minut liber si nu sunteti legati de mana si picior – o optiune excelenta ar fi sa fugiti literalmente de probleme. O alergare de 20-30 de minute te va inveseli si te va scoate din nisipul curent al descurajarii. Cheia este sa profitati de acest ragaz, sa planificati cum sa schimbati situatia in bine si sa luati masuri inainte ca descurajarea sa inceapa sa va atraga din nou.

Citeste si articolul :   Iata cel mai bun moment pentru a uda plantele (si nu este dimineata)

Incercati sa evitati sa intarziati si sa va grabiti

Intarzierile constante sunt foarte deranjante . Cand te grabesti, timpul se scurge, o intarziere promite probleme, pasul tau este accelerat: tot corpul tau este incordat,  si exact acelasi lucru se intampla cu emotiile si gandurile tale.

Beneficiati de esec

Desigur, succesul este mai bun decat esecul, iar o banda alba este preferabila in locul celei  negre. Dar nu te gandi la ce ti-a scapat. Gandeste-te: ce poti obtine acum si in viitor?

Am facut o greseala, am suferit o infrangere, ne-am amintit cum sa nu o facem, ne-am intors si am incercat din nou. La fel ca intr-un joc pe computer, doar cu mize mai mari si costuri de timp. Si daca „jocul” inca nu este dat, cantariti avantajele si dezavantajele si ganditi-va – poate este timpul sa nu mai pierdeti timp si energie pe el .

Autor